Florin Roman, despre susţinerea lui Cioloş: ”Mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze”

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 15:30
3240 citiri
Florin Roman, despre susţinerea lui Cioloş: ”Mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze”
Florin Roman este vicepreședintele Camerei Deputaților FOTO: Facebook/ Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi, 12 octombrie, la Parlament, despre negocierile pe care premierul desemnat Dacian Cioloş le-a anunţat cu cei de la PNL, că o decizie privind modul în care partidul se va raporta la această invitaţie va fi luată marţi seară, în şedinţa Biroului Permanent al PNL, dar a ţinut să precizeze că îi este greu să creadă că se mai poate construi ceva cu acesta, după votul USR la moţiunea de cenzură a PSD.

”L-am anunţat pe premierul desemnat că va trebui să îşi finalizeze mai întâi negocierile cu cei cu care a generat o majoritate, cei 281 de parlamentari, cu cei de la AUR, cu cei de la PSD. Practic, aceasta este singura care stă în picioare, o majoritate care a dărâmat un Guvern, acum dînşii, cei care l-au dat jos trebuie să găsească cele mai bune soluţii să şi-l instaleze.

Florin Roman a spus că PNL va decide în Biroul Permanent de marţi seară dacă vor răspunde solicitării lui Dacian Cioloş de a veni la negocieri.

”Noi aşteptăm ca domnul Cioloş, cel care a fost principalul vinovat, din punctul nostru de vedere, pentru căderea Guvernului de dreapta, pentru că fără cele 80 de voturi ale USR nu ar fi fost respins. Prin urmare, i-a fost uşor să dărâme, acum va trebui să şi construiască”, a spus deputatul PNL.

Roman a ţinut să menţioneze că lui personal îi este greu să creadă că se mai poate negocia cu cel care a dat jos guvernul.

”Mie, personal, mi-e greu să cred că după ce a dărâmat guvernul de dreapta, după ce a fost susţinut de PNL pentru portofoliul agriculturii, pentru postul de comisar european, pentru postul de premier tehnocrat, iar domnul Cioloş a răspuns cu dărâmarea Guvernului, mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze. Iar domnul Cioloş este foarte priceput în a demola, nu în a construi”, a mai comentat Roman.

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat marţi că miercuri va avea loc o primă întâlnire la nivel de lideri cu UDMR şi PNL, pentru a discuta despre formarea unei majorităţi şi despre colaborarea la guvernare. De asemenea, vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlament.

Ludovic Orban trebuie să îşi instaleze aplicaţia WhattsApp pentru a primi convocarea la şedinţele partidului”

Referitor la declarațiile lui Ludovic Orban care spune că nu a fost invitat la şedinţele conducerii PNL, deşi este membru, prin calitatea sa de fost preşedinte al partidului, pentru că convocările se fac prin WhattsApp, iar acesta nu are instalată aplicaţia, astfel că va trebui să o facă, pentru a primi informările.

”Domnul Orban este invitat la toate şedinţele de partid. Eu am văzut această minciună a domnului Orban, ca să spun direct şi răspicat. Domnul Orban primeşte invitaţii, ca orice alt membru al Biroului Naţional al PNL. Din câte ştiu eu, domnul Orban nu foloseşte aplicaţia WhattsApp, şi atunci va trebui să îşi instaleze şi domnia sa această aplicaţie”, a comentat Roman.

Ludovic Orban declarase, în conferinţa organizată la Parlament, că nu a fost invitat la nicio şedinţă BEX, deşi, în calitate de fost preşedinte al partidului este membru al Biroului, şi că nu va participa nici la Biroul Politic PNL, pentru că şi-a spus deja punctul de vedere privind situaţia actuală.

”Dacă demisia șefului Camerei Deputaților produce efecte, desemnăm un interimar”

Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a mai spus că, în cazul în care demisia lui Ludovic Orban de la şefia forului legislativ produce efecte, situaţia va fi similară cu cea din 2016 când Valeriu Zgonea a renunţat la funcţie şi a fost desemnat un preşedinte interimar.

"În cazul în care demisia anunţată de preşedintele Camerei Deputaţilor produce efecte, începând de mâine suntem în situaţia din 2016, când domnul Zgonea şi-a înaintat demisia şi a fost stabilit un preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor de către grupul parlamentar care l-a propus la acea vreme - domnul Florin Iordache.

Suntem într-o speţă asemănătoare cu cea din 2016, când, în cadrul Biroului permanent, domnul Neacşu, atât membru al Biroului permanent, cât şi parte a grupului PSD, l-a propus preşedinte interimar pe Florin Iordache, din partea grupului PSD. Sunt convins că membrii Biroului permanent vor ajunge la o soluţie mâine, pentru că e vorba de un interimat, asigurarea conducerii Camerei Deputaţilor pe o perioadă de câteva zile, până când plenul va decide", a explicat Roman, la Parlament.

Potrivit acestuia, PNL nu a luat încă o decizie în această privinţă. "Vom avea o şedinţă a Biroului Permanent Naţional în această seară şi vom discuta şi acest subiect. Deocamdată, n-a fost luată o decizie. Din punctul meu de vedere, e vorba de o decizie tranzitorie, nu va fi o dezbatere foarte lungă pe acest subiect, pentru că discutăm de interimat pentru câteva zile, până când plenul se va reuni", a precizat Florin Roman.

El a adăugat că, în situaţia în care nu se întruneşte o majoritate, va decide Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. "Există o conducere colectivă în Camera Deputaţilor, există un Birou permanent care ia decizii.

Din punctul meu de vedere, Biroul permanent poate asigura această perioadă de tranziţie", a indicat deputatul PNL.

În ceea ce priveşte o posibilă nominalizare a sa la şefia Camerei Deputaţilor, Florin Roman a afirmat că va purta această discuţie după ce demisia lui Ludovic Orban va deveni "operativă".

"Voi purta această discuţie în momentul în care voi vedea operativă acea demisie a domnului Orban. A spus că două săptămâni, a depus-o luni, acum am înţeles pe surse că urma să fie astăzi, astăzi înţeleg că e mâine. Vom vedea, după ce vom avea această demisie", a răspuns el, întrebat dacă a discutat cu colegii din Biroul permanent pentru o eventuală susţinere la preşedinţia Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Sălaj, Sorin-Alin Pop, a demisionat din partid, împreună cu secretarul general Puşcaş Florin Mihai şi alţi 342 de membri, motivul constituindu-l...
Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Camera Deputaţilor: "Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească"
Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Camera Deputaţilor: "Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească"
Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Florin Barbu, intitulată ”Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”, este citită şi dezbătută luni în Camera...
#Florin Roman PNL, #Camera Deputatilor, #Ludovic Orban, #sustinere ciolos , #stiri politice