Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa, gesturi obscene in Parlament si atac la Turcan: Faci fractura daca mai dai cu labele

Marti, 09 Mai 2017, ora 14:08
9523 citiri
Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa, gesturi obscene in Parlament si atac la Turcan: Faci fractura daca mai dai cu labele
Foto: captura Facebook/Calea Europeana

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a lansat, marti, in cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului pe tema comisiei de ancheta a prezidentialelor din 2009, un atac dur la adresa liderului deputatilor PNL, Raluca Turcan, careia i-a spus ca va face fractura "daca mai da cu labele". Afirmatia sa a fost urmata de gesturi obscene.

In semn de protest fata de declaratia acestuia, parlamentarii USR au parasit sedinta de plen.

"Colegul meu de la Vaslui - tot Vasluiul: violuri si discursuri bune in Parlament ofera Vasluiul! Eu sunt fractiunea care nu-si tine gura din Parlamentul roman. Eu unul nu o sa ma las speriat de amenintarile distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, imi scapa, ma scuzati, sunt batran", a spus Bacalbasa de la tribuna.

Presedintele de sedinta, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit si i-a cerut lui Nicolae Bacalbasa sa-si incheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a tinut cont.

Bacalbasa si-a continuat atacul la adresa Ralucai Turcan, iar dupa ce i-a spus ca va face fractura daca "mai da cu labele", a aratat o serie de semne obscene.

"Da cu labele, vezi ca faci fractura, vezi domnisoara ca faci fractura si pe urma nu mai poti sa... votezi", a spus deputatul PSD, continuand sa faca un gest obscen.

Gabriel Vlase i-a inchis microfonul si i-a cerut sa mearga in sala.

"Mergeti in sala, va rog, apeluri repetate", a spus presedintele de sedinta.

Deputatul PMP Corneliu Bichinet a solicitat drept la replica in urma afirmatiilor lui Nicolae Bacalbasa, spunandu-i acestuia: "Ati trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judetul Vaslui si nu v-a stricat nimeni rozeta".

Dupa ce deputatii USR au parasit sala in semn de protest, Nicusor Dan a sustinut ca au iesit pentru a protesta fata de nivelul suburban la care s-a ajuns.

"Am decis cu totii sa iesim din sala pentru a protesta fata de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul. Am vazut din partea unui barbat la adresa unei femei, mai intai, dupa care am vazut o replica intr-un limbaj care nu poate fi reprodus. Nu credem ca asta este limbajul pe care il asteapta cetatenii de la Parlamentul Romaniei. Credem ca protestul nostru o sa ajute la normalizarea situatiei din Parlament", a declarat Nicusor Dan.

El a adaugat ca va cere sanctiuni pentru deputatii Nicolae Bacalbasa (PSD) si Corneliu Bichinet (PMP).

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Bacalbasa gest obscen Parlament, #Bacalbasa atac Raluca Turcan, #deputat Bacalbasa gest obscen , #camera deputatilor