Deputatul Ochi se apara dupa ce DNA a cerut arestarea sa

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 13:55
2544 citiri
Deputatul Ochi se apara dupa ce DNA a cerut arestarea sa

Deputatul Ion Ochi spune ca in dosarul in care DNA cere Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii sale s-au mai facut cercetari si in 2012, cand procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale, el sustinand ca acum dosarul a fost redeschis "cu aceleasi fapte si aceiasi martori".

"Nu pot sa ma pronunt. Am avut o singura intalnire, ieri (luni - n.r.) la DNA Brasov. Dosarul acesta a mai fost in ancheta in 2012 si atunci mi s-a dat neinceperea urmaririi penale. Acum se pare ca s-a redeschis acelasi dosar cu aceleasi fapte si aceiasi martori si au alta opinie acum. Atunci am reusit sa-i conving ca nu am nicio vina. Se va lamuri intr-un fel toata situatia, poate se va da din nou neinceperea urmaririi penale, poate se va ajunge in instanta. Vom vedea", a declarat, marti, PSD Ion Ochi.

DNA cere incuviintarea arestarii deputatului Ion Ochi (PSD)

DNA a cerut, marti, procurorului general sa solicite avizul Camerei Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, pentru luare de mita si abuz in serviciu, fapte care ar fi fost comise in perioada in care a fost vicepresedinte al CJ Brasov.

Procurorii anticoruptie sustin ca exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca in a doua jumatate a anului 2011, fara respectarea prevederilor ordonentei privind achizitiile publice, inculpatul Ion Ochi, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, a stabilit impreuna cu inculpatul Dorin Cristian Nica, de asemenea inculpat in dosar, ca firma acestuia din urma sa execute lucrari de reparatii ale unui drum judetean, D.J. 112D, intre localitatile Prejmer si Lunca Calnicului.

"Prin aceasta, a urmarit obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012 (alegeri in urma carora a si devenit deputat).

Aceste lucrari au fost efectuate in proportie de aproximativ 60% in perioada noiembrie-decembrie 2011, fara sa existe vreo cerere din partea CJ Brasov, fara a exista vreun contract, fara specificatii tehnice si fara supraveghere din partea unui diriginte de santier", se arata in comunicatul remis presei de DNA, in care se mai precizeaza ca "lucrarile au fost executate necorespunzator, nu au fost finalizate, iar in prezent drumul judetean respectiv se afla intr-o stare comparabila cu cea de dinaintea reabilitarii, fiind necesare, potrivit estimarilor, aceleasi reparatii".

In plus, "pentru a crea o aparenta de legalitate si pentru a putea justifica decontarea si plata lucrarilor", a fost pusa la punct o "procedura formala de achizitie publica" si, "la instigarea" lui Ion Ochi "comisia de evaluare a ofertelor a declarat castigatoare societatea omului de afaceri cu un punctaj maxim, desi oferta depusa nu a fost in realitate analizata".

"Mai mult, pentru a-i asigura folosul, inculpatul Ochi Ion i-a determinat pe ceilalti participanti care au contestat procedura licitatiei sa-si retraga contestatiile formulate", se mai arata in comunicatul DNA.

De asemenea, pe parcursul anului 2012, pentru a evita plata unor penalitati de catre firma omului de afaceri, "contractul a fost prelungit succesiv prin 4 acte aditionale, ultima data la 28.09.2012, prelungindu-se fara termen".

Procurorii DNA spun ca ar fi fost pus la punct un mecanism prin care firma respectiva "a obtinut un folos necuvenit in valoare de 2.507.444, 30 lei, suma care reprezinta totodata prejudiciu pentru CJ Brasov".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Ioan Ochi DNA arestare, #Ioan Ochi reactie arestare DNA , #deputat