Deputatul Ion Stan cere ICCJ ridicarea interdictiei de a parasi tara

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 17:351812 citiri
Deputatul Ion Stan cere ICCJ ridicarea interdictiei de a parasi tara

Deputatul Ion Stan a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o cerere de ridicare a interdictiei de a parasi tara in dosarul in care procurorii DNA il acuza de trafic de influenta.

Instanta suprema a stabilit ca solicitarea, depusa joi, sa se judece joia viitoare, pe 27 decembrie.

Camera Deputatilor a respins, vineri, prin vot, ridicarea imunitatii deputatului PSD Ion Stan, printr-o majoritate clara, cu 145 voturi "pentru" si 226 "impotriva".

Ion Stan a demisionat din PSD

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pentru a cere incuviintarea arestarii deputatului Ion Stan acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.

Procurorii DNA au dispus pe 23 noiembrie, extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de deputatul Ion Stan pentru infractiunea de trafic de influenta, acesta fiind acuzat ca a pretins bani si produse pentru campania electorala din 2009, a anuntat DNA.

Ion Stan nu poate fi arestat - deputatii au respins cererea de ridicare a imunitatii (Video)

Potrivit DNA, prin ordonanta de extindere a cercetarilor, procurorii au retinut ca, in perioada mai-iunie 2009, avand functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PSD, Ion Stan a pretins si a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 100.000 euro, lasandu-l pe acesta sa creada ca are influenta asupra unor functionari, respectiv primari, ai unor localitati din jud. Dambovita, pentru a determina incheierea unor contracte de catre primarii cu firme controlate direct sau indirect de catre denuntator.

Ion Stan se apara: Sunt obiectul unei inscenari judiciare

Cererea procurorilor a fost pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor pe 12 decembrie, dar, din lipsa de cvorum, nu a mai fost supusa la vot.

Comentarii