Deputatul din grupul PSD care vrea sa candideze la prezidentiale

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 18:36
5539 citiri
Deputatul din grupul PSD care vrea sa candideze la prezidentiale

Deputatul PSD Remus Cernea a explicat cum ar putea fi organizate alegerile prezidentiale si europarlamentare in aceeasi perioada, in anul 2014, si a precizat ca ia in calcul o candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei.

Referitor la comasarea alegerilor prezidentiale si europarlamentare, fostul consilier al lui Victor Ponta a spus ca "ar putea fi o varianta, sa fie o distanta de doua saptamani intre ele, eu asa am inteles", recunoscand totusi ca n-a avut timp sa reflecteze prea mult si sa se informeze in legatura cu acest subiect.

Alegeri comasate: Care e miza combinarii prezidentialelor cu europarlamentarele

"Si atunci, daca s-ar face pe acest sistem - la doua saptamani distanta - castigul ar fi ca ar reduce o parte din timpul pe care l-ar consuma in doua campanii electorale, in timpul unui an. Intuiesc ca alegerile n-ar urma sa fie neaparat in aceeasi zi, mai ales ca, intr-adevar, exista o decizie anterioara a Curtii Constitutionale pe tema asta", a spus Remus Cernea, pentru Ziare.com.

Traian Basescu sa fie schimbat cat mai repede, mandat de patru ani

Presedintele Partidului Verzilor si-a manifestat dorinta ca presedintele Traian Basescu sa fie schimbat "cat mai repede din functie", in acest sens sustinand o retragere timpurie a acestuia.

"Am votat la referendum pentru demiterea domniei sale si in continuare imi doresc acest lucru. Daca in 2014 se va ajunge la o formula ca Traian Basescu sa se retraga mai devreme cu cateva luni, eu cred ca asta ar fi bine pentru Romania. Si probabil ca felul in care ar putea fi organizate alegerile ar fi la distanta de doua saptamani unele de celelalte - europarlamentarele de prezidentiale.

(...) Si avantajul unor alegeri organizate foarte apropiat unele de altele ar fi ca intr-adevar in 2014 macar jumatate de an ar fi orientat mai mult spre politica de constructie decat spre logica electorala in care partidele sa se atace. S-ar castiga mai mult timp pentru constuctie si stabilitate politica, din punctul meu de vedere. Dar ar exista probleme daca ar fi organizate chiar in aceeasi zi, probabil ca ar fi oarecum problematic", a spus deputatul PSD.

Basescu: Demisionez odata cu parlamentarii. Ponta nu a incalcat protocolul

Totodata, acesta considera ca "este de dorit ca mandatul prezidential sa fie redus de la cinci la patru ani".

"Cinci ani este totusi mult prea mult. Iar zece ani, in cazul in care un presedinte obtine doua mandate, este enorm. Sustin varianta revenirii la un mandat de cate patru ani", a explicat Cernea.

Candidatura la alegerile prezidentiale din 2014? "Da, iau in calcul"

Intrebat daca ia in calcul o eventual candidatura la alegerile prezidentiale in 2014, presedintele Partidului Verzilor a raspuns: "Da, da, o iau in calcul".

"Mai ales ca acum am unificat cele doua partide verzi - Miscarea Verzilor cu Partidul Verde -, am avut congresul sambata. Acum eu sunt presedintele Partidului Verde si vrem sa crestem cat putem de mult acest partid si credem ca e nevoie de un partid al verzilor care sa fie relevant pe scena politica din tara noastra.

Asadar, alegerile pentru noi sunt un prilej pentru a ne reafirma valorile si pentru a incerca sa atragem sustinere cat mai larga. Ne propunem sa participam si la europarlamentare, si la prezidentiale. La europarlamentare ne propunem sa reusim, pentru prima data, sa obtinem si un mandat sau doua de europarlamentar", a declarat Remus Cernea.

Acesta a mai candidat la alegerile prezidentiale si in anul 2009, cand nu a trecut de primul tur, iesind pe locul 8, cu 60.539 de voturi din peste 9,7 milioane exprimate, adica 0,62 la suta din numarul optiunilor celor care au votat.

Fostul consilier al lui Victor Ponta a subliniat insa ca, fiind deputat, in urmatorii patru ani isi va desfasura activitatea in Parlamentul Romaniei, iar pentru alegerile europarlamentare "vor fi probabil alte propuneri din partea partidului nostru".

Nu in ultimul rand, deputatul a lamurit ca Partidul Verde are doi parlamentari - el si deputatul de Suceava Ovidiu Iane -, care sunt afiliati grupului PSD din Camera Deputatilor, fara insa a face parte din partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Remus Cernea comasare alegeri, #Remus Cernea candidat prezidentiale, #Remus Cernea alegeri prezidentiale, #Cernea Partidul Verde prezidentiale , #comasare alegeri