Deputatul Cosma, discurs lacrimogen in Parlament: Totul a fost pentru un spectacol televizat

Luni, 17 Februarie 2014, ora 18:23
4579 citiri
Deputatul Cosma, discurs lacrimogen in Parlament: Totul a fost pentru un spectacol televizat

Deputatul Vlad Cosma, pe care colegii din Comisia Juridica l-au salvat luni de arestarea preventiva, a tinut un discurs lacrimogen in fata colegilor sai parlamentari.

Tanarul politician PSD a spus ca procurorii i-au luat la rand membrii familiei, ca au inceput cu sora acestuia, care este notar. El sustine ca procurorii i-au facut un dosar de evaziune fiscala pentru o deducere de impozit inregistrata de aceasta pentru doua masini in leasing, prin intermediul unor firme.

Parlamentarul de Prahova sustine ca "sora lui are un copil de trei ani si nu trebuia sa vada mascati in casa". Mai mult, Vlad Cosma ii acuza pe procurori ca din cauza stresului la care au supus-o pe sora lui, aceasta a pierdut o sarcina.

DNA vrea arestarea deputatului PSD Vlad Cosma - Camera trebuie sa-si dea avizul (Video)

In continuare acesta sustine ca, vazand ca nu le-a reusit cu sora lui, procurorii au continuat cu tatal sau si cu el.

"Tatal meu are 69 de ani si probleme de sanatate. Este cetatean de onoare in peste 100 de localitati din Romania. (...) Un presedinte de Consiliu Judetean la 69 de ani sa fie arestat pentru ca e un pericol public? (...)

Cu toate ca nu exista probe, procurorii insista ca eu sa fiu arestat deoarece, datorita (sic!) functiei de deputat reprezint un mare pericol social", a mai spus deputatul in fata colegilor sai.

"Am fost invinuit drept cadou de ziua mea pentru spectacol televizat"

Mai mult, deputatul sustine ca, la randul sau, "a fost invinuit drept cadou de ziua lui" intr-un dosar in care denuntatori sunt persoane implicate in alte dosare penale si persoane pe care nu le cunoaste.

"Am fost oprit in trafic, scos din masina si dus la DNA, totul a fost pentru un spectacol televizat, ca si in cazul pe care l-ati vazut la Constanta (presedintele CJ Nicusor Constantinescu - n.red.). (...) Era normal sa fiu intrebat daca ii cunosc pe denuntatori. (...)

Nu exista nicio convorbire intre mine si denuntatori, probabil ca voi fi un alt acuzat din Romania pentru telepatie, intrucat nu m-am vazut cu acesti domni. De ce nu au facut un flagrant in cazul meu, daca tot m-au urmarit doi ani de zile?", s-a mai intrebat Vlad Cosma.

"Mi-au pus microfoane in casa si au ascultat ce vorbeam seara cu mama"

Totodata, deputatul sustine ca faptul ca el a avut mandat de interceptare din prima zi de campanie si microfoane instalate in casa sau ca a fost ascultat "in timp ce vorbea seara cu mama sa" reprezinta indicii ca si alti colegi de-ai sai ar putea fi ascultati, asa ca le-a dat si un sfat: "Sa vorbiti in soapta cu copiii vostri acasa!".

De asemenea, Vlad Cosma crede ca anul acesta vor mai fi multi colegi in aceeasi situatie ca el, insa in ceea ce-l priveste invoca prezumtia de nevinovatie si solicita sa fie considerat nevinovat pana la proba contrarie.

Vot in cazul Vlad Cosma: Colegii din Parlament il apara de arest

DNA a cerut, martea trecuta, Camerei Deputatilor, sa fie de acord cu arestarea preventiva a deputatului PSD Vlad Cosma pentru trafic de influenta, insa voturile date de parlamentari lunea aceasta nu au fost suficiente pentru a se aviza ridicarea imunitatii. Tatal acestuia, Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova, se afla in arest preventiv la domiciliu.

Cei doi, tata si fiu, sunt acuzati de trafic de influenta, dupa ce ar fi pretins si ar fi incasat bani de la reprezentantii unor firme pentru a le facilitate contracte cu statul in judetul Prahova.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Vlad Cosma deputat discurs lacrimogen, #deputat ridicare imunitate arestare, #deputat Prahova dosar DNA , #deputat