Deputatul ALDE Remus Borza continua sa se planga de salariu: Pentru 1.000 euro pe luna vor intra in Parlament numai mediocrii si hotii

Luni, 10 Aprilie 2017, ora 17:21
5762 citiri
Deputatul ALDE Remus Borza continua sa se planga de salariu: Pentru 1.000 euro pe luna vor intra in Parlament numai mediocrii si hotii
Foto: Facebook/Remus Borza

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat luni, la Parlament, ca pentru un salariu lunar de aproximativ 1.000 euro vor intra in corpul demnitarilor "doar mediocrii si hotii".

Asta in conditiile in care, afirma el, un parlamentar nu poate sa traiasca cu un asemenea venit si sa vina la serviciu "in blugi, barbos sau slinos".

"In orice sistem de drept, in orice natiune care se pretinde a fi civilizata, in ierarhierizare, ma refer la sistemul public, unde avem in jur de 1,2 milioane de salariati din cei 4,8 milioane de salariati, la varful piramidei se gaseste salarizarea demnitarilor.

Demnitarii sunt cei care angajeaza Romania in relatiile cu alte state, cei care administreaza PIB-ul Romaniei, cei care angajeaza cheltuieli. Daca vi se pare in regula ca un ministru sa fie mai prost retribuit decat un sef de serviciu sau un parlamentar decat sefa de la administrativ sau de la financiar-contabilitate, atunci inseamna ca gresesc eu", a precizat deputatul.

El a mai spus ca un demnitar nu poate sa traiasca cu un salariu lunar de 1.000 euro.

"Trebuie sa intelegeti ca un demnitar nu poate sa traiasca dintr-o mie de euro. Cand am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul roman. La o mie de euro nu vor veni niste buni profesionisti sau niste oameni de moralitate sa lucreze. Trebuie sa acceptam, daca vrem sa avem pretentia ca traim intr-o democratie, intr-un stat de drept si intr-o economie de piata, sa ne onoram cum se cuvine corpul demnitarilor", a completat Borza.

El a tinut sa precizeze ca "nu traieste din 5.000 lei".

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat ca la nivelul acesta redus de salarizare vor intra in corpul demnitarilor "doar mediocrii si hotii",

"Trebuie sa acceptati ca, la nivelul asta redus de salarizare, vor intra in sistemul public, in corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hotii. Un om de calitate, de valoare, care-si asuma decizia, care-si asuma decizia statului - corpul demnitarilor sunt cei care gestioneaza marile reforme - daca doriti sa avem un sistem de sanatate corect in care sa nu se moara cu zile, daca doriti sa avem mai mult de 4-5 sute de kilometri de autostrada, daca doriti sa avem un sistem de educatie eficient, daca doriti sa avem o administratie corecta, trebuie sa acceptam ca acei mai putin de o mie de demnitari sa fie corect retribuiti", a subliniat deputatul.

El a mai declarat ca "un demnitar nu poate sa vina ca niste colegi de la un anumit partid in blugi, barbosi, slinosi si sa spuna: eu sunt alesul neamului".

"Daca nu intelegem sa ne onoram demnitarii, nici altii in afara nu ne vor onora pe noi, ca popor", a conchis Remus Borza.

Remus Borza s-a plans si saptamana trecuta, in plenul Camerei Deputatilor, de venitul pe care il castiga la Parlament.

"Avem o leafa mizera, nu ne asigura traiul de zi cu zi. Nimeni nu poate trai cu 1000 de euro!", a spus acesta, precizand ca a renuntat in decembrie, cand a preluat mandatul, la un salariu de 200 de ori mai mare.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Remus Borza salariu, #deputat ALDE nemultumit salariu , #deputat