Deputatii minoritatilor care au votat Codul Penal, contestati. Unul are propriile probleme penale

Joi, 05 Iulie 2018, ora 17:33
11812 citiri
Deputatii minoritatilor care au votat Codul Penal, contestati. Unul are propriile probleme penale
Foto: Facebook / Petronela Mihaela Csokany

Petronela Mihaela Csokany (foto), deputatul minoritatii bulgare, care a sprijinit prin vot, miercuri, adoptarea noului Cod Penal, nu a avut mandat din partea comunitatii si, mai mult, are probleme penale, subliniaza Uniunea Bulgara din Banat (UBB).

Intr-un comunicat remis joi de UBB se arata ca "deputata Csokany Petronela Mihaela nu a solicitat si nici nu a primit mandat din partea Uniunii Bulgare din Banat - Romania referitor la modul in care sa voteze", relateaza jurnalistii de la Opinia Timisoarei.

"Votul deputatei Csokany Petronela Mihaela a fost exprimat in nume propriu, urmarindu-si un interes personal. In acest sens invederam opiniei publice ca exista o plangere penala, depusa in 18 ianuarie 2018 la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe numele deputatei.

Deputata Csokany Petronela Mihaela se afla intr-o relatie conflictuala cu Uniunea Bulgarilor din Banat-Romania, existand mai multe litigii pe rolul instantelor timisene. De altfel, aceasta nu a detinut si nu detine Cabinet de deputat la sediul Uniunii Bulgare din Banat-Romania. De foarte mult timp ea nu mai reprezinta interesele Uniunii Bulgare, neavand contact cu majoritatea etnicilor bulgari si dezavuam comportarea ei in calitate de deputat, reprezentant al minoritatii bulgare din Romania", mai arata sursa citata.

Csokany e acuzata de deconturi ilegale si transferuri de bani in propriul cont.

"Din extrasele de cont analizate de inspectorii fiscali rezulta ca s-au facut deconturi in contul deputatului, de mai multe ori, in perioada aprilie 2013 - august 2017. In total este vorba de 130 de tranzactii reprezentand transfer de bani in contul lui Csokany cu titlu de 'decont', suma totala fiind astfel de 980.243 lei. De asemenea, in perioada ianuarie 2008 - august 2017 din contul U.B.B.-R. s-au facut un numar de 109 tranzactii reprezentand retrageri de numerar pentru plata salariilor, suma totala astfel retrasa fiind de 4.318.692 lei", arata UBB.

Deputata se alatura astfel altor colegi cu probleme in justitie care au votat saptamana aceasta modificarile controversate ale Codului Penal, pe lista aflandu-se senatorul PSD Mihnea Costoiu si deputatii PSD Liviu Dragnea, Mircea Draghici si Andrea Cosma.

Citeste mai multe despre:

Si reprezentantul minoritatii sarbe, Adnagi Slavoliub, a fost criticat de un membru al comunitatii sale pentru votul dat miercuri.

"Domnule deputat Adnagi, ati reusit sa ma faceti sa-mi fie rusine cu minoritatea sarba. Apoi mi-am dat seama ca nu are comunitatea noastra nicio vina, dumneavoastra ati plecat la Bucuresti sa reprezentati comunitatea, dar, ajuns acolo, ati uitat si v-ati amestecat cu hotii. Si totusi, mie mi-e rusine si pentru asta nu va iert. Fara stima, Vukomir Radanov", a fost mesajul transmis prin SMS deputatului Adnagi Slavoliub.

Imediat dupa vot, cei 9 deputati care au ajutat prin votul lor majoritatea PSD-ALDE sa treaca noul Cod Penal au fost asaltati de jurnalisti cu intrebari pe holurile Parlamentului, dar au refuzat sa isi argumenteze decizia, unii fiind chiar agresivi.

Mai mult, jurnalistii de la Recorder au identificat cativa deputati care sustin ca reprezinta minoritatile etnice, desi nu par a avea vreo legatura cu cei in numele carora voteaza in Parlamentul Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#deputat bulgar cod penal, #deputat minoritati vot cod penal , #deputat