Deputatii minoritatilor au anuntat cum voteaza la motiune: Nu-i razboiul nostru!

Luni, 19 Iunie 2017, ora 18:40 10078 citiri
Foto: Facebook/Varujan Pambuccian

Liderul minoritatilor din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a declarat luni ca deputatii grupului au decis sa voteze fiecare cum crede de cuviinta la motiunea de cenzura depusa de PSD si ALDE impotriva premierului Sorin Grindeanu, spunand ca aceasta este cea mai neutra formula cu putinta in momentul de fata.

"Grupul a hotarat ca fiecare membru al grupului sa voteze asa cum crede de cuviinta. Vom fi prezenti cu totii, pentru ca neprezentarea reprezinta si ea o forma de a vota si niciunul dintre noi nu va sti cum voteaza colegul lui.

Toti vor vota, sigur, cele trei variante: pentru, contra, abtineri. Niciunul dintre noi, insa, nici eu, nu va sti cum voteaza celalalt coleg al lui, ca in felul acesta grupul sa treaca protejat printr-o incercare la care n-a avut absolut niciun fel de contributie", a spus Varujan Pambuccian.

El a precizat ca grupul minoritatilor nu voteaza motiuni de cenzura, dar de data aceasta, pentru ca e un razboi generalizat, orice alt gest ar fi insemnat ca se pozitioneaza in favoarea unei tabere sau alta.

Lider PSD: Peste 20 de parlamentari de la alte partide vor vota motiunea de cenzura

Pambuccian a mai spus ca a fost sunat si de Liviu Dragnea si de Victor Ponta, dar a refuzat sa se intalneasca cu vreunul dintre ei.

"Am solicitat sa am o discutie cu cate un reprezentant al celor doua factiuni, carora le-am transmis exact ce v-am spus eu ca banuiesc ca se va intampla. S-a intamplat, grupul a fost de acord cu formula aceasta si, iata, suntem in cea mai neutra formula cu putinta, data fiind situatia de fata", a adaugat liderul deputatilor minoritatilor.

"Noi, in primul rand, am plecat de la premisa clara ca nu-i razboiul nostru deloc. E un razboi intre doua grupari din interiorul PSD care, sigur, se extinde pe toata scena politica. Nu l-am produs noi, nu am avut nicio contributie la el", a adaugat el.

Grupul minoritatilor din Parlamentul Romaniei numara 17 membri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News