Deputatii au respins motiunea simpla depusa de PNL impotriva ministrului Culturii

Miercuri, 04 Aprilie 2018, ora 14:21
1658 citiri
Deputatii au respins motiunea simpla depusa de PNL impotriva ministrului Culturii
Foto: Arhiva Hepta.ro

Motiunea simpla depusa de PNL impotriva ministrului Culturii, Mihai Ivascu, a fost respinsa miercuri de plenul Camerei Deputatilor, cu 94 voturi "pentru", 159 de voturi "impotriva" si 7 abtineri.

Motiunea - semnata de 108 parlamentari ai grupurilor PNL, USR si PMP - a fost dezbatuta marti in plenul Camerei Deputatilor.

La dezbateri, ministrul Culturii a declarat ca liberalii ar trebui sa se gandesca cum ar fi votat Bratianu o motiune cu asemenea miza. El a sustinut ca la preluarea mandatului de la fostul ministru al Culuturii, Lucian Romascanu, a constatat ca nu exista o strategie unitara, bazata pe o conceptie clara si teme principale ale modului de aniversare a Centenarului.

"Prezenta motiune este despre trezirea la realitate, in ultimul ceas, a ministrului Culturii si a guvernantilor actuali sa faca ceva pentru ca romanii sa poata celebra Centenarul Marii Uniri asa cum se cuvine. (...) In acest context, deputatii Opozitiei considera necesara o dezbatere publica avand ca tema gasirea de solutii pentru reconsiderarea unui plan national dedicat Centenarului Marii Uniri", se arata in textul motiunii.

"Am constatat cu tristete si ingrijorare ca experienta dumneavoastra de director de teatru binecunoscuta nu o puteti demonstra si in activitatea Ministerului", ii transmit initiatorii motiunii ministrului Culturii.

Ei mai spun ca actiunile si declaratiile ministrului Culturii au demonstrat "incoerenta actului de guvernare" privind Centenarul si acuza lipsa de transparenta a ministerului, blocajul institutional, lipsa dialogului cu Parlamentul si a strategiei de dezvoltare.

In textul motiunii este amintit faptul ca George Ivascu nu a dat curs niciunei invitatii de a participa la discutii in Comisia de cultura din Camera Deputatilor.

  • Ministrul Culturii l-a dat afara pe secretarul de stat care trebuia sa se ocupe de Centenar
  • Ce spune ministrul Culturii despre institutia pe care o conduce: Este poate cea mai aculturala institutie pe care am intalnit-o
  • Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
    Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
    Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
    Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
    Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
    România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
    #motiune ministru Cultura, #motiune George Ivascu , #motiune