Deputati care iau ilegal bani de chirie

Duminica, 04 August 2013, ora 19:10
3789 citiri
Deputati care iau ilegal bani de chirie

Un numar de 304 deputati au solicitat, saptamana aceasta, conducerii Camerei Deputatilor acordarea sumei forfetare de 4.000 de lei lunar, pentru plata cazarii in Bucuresti.

Potrivit noilor reglementari la Legea nr.96/2006, privind statutul deputatilor si senatorilor, care au intrat in vigoare pe 25 iulie 2013, banii de cazare se acorda doar "deputatilor si senatorilor care nu au domiciliul in Bucuresti sau judetul Ilfov", anunta Evenimentul Zilei.

Exista insa cazuri in care deputatii au cerut Parlamanentului sa le deconteze cazarea in conditiile in care au case in Capitala. Evenimentul Zilei prezinta cinci astfel de cazuri.

Camelia Khraibani, deputat PSD de Gorj, si-a cumparat pe data de 11 iunie 2013 un apartament in Bucuresti, conform declaratiei sale de avere. Cu toate acestea, a cerut bani pentru chrie.

Deputatul mai are trei locuinte in Liban si una in Romania, 11 terenuri, doua autoturisme de lux, un Audi si un Volkswagen, si depozite in banci de 65.000 de euro. Potrivit declaratiei de avere, sotul ei incaseaza lunar sume consistente din inchirierea imobilelor pe care le are familia in Liban.

Florian Nicolae, deputat PSD de Giurgiu, detine trei case, dintre care una este situata in Bucuresti. In declaratia sa de avere mai sunt mentionate cinci loturi de teren, doua autoturisme, o rulota, cinci tractoare, patru remorci, un depozit in banca de 22.124 de lei si actiuni la trei firme. Impreuna cu sotia detine bijuterii de 20.000 de euro.

Ion Dinita, deputat PC de Brasov, detine 40 de parcele, 15 locuinte, dintre care doua in Bucuresti, obiecte de arta de 40.000 de euro, bijuterii si ceasuri de 50.000 de euro, depozite de sute de mii de lei si actiuni la firme in valoare de cateva milioane de euro, potrivit declaratiei sale de avere.

Cu toate acestea, a cerut Parlamentului acordarea sumei lunare de 4.000 de lei pentru chirie.

Iriza Scarlat, deputat PSD de Gorj, detine sase terenuri, trei case, patru masini de lux si actiuni la trei firme. In 2013 a primit mostenire un apartament in Capitala, insa a solicitat Camerei Deputatilor bani pentru decontarea chiriei.

Scarlat a fost anul trecut membru in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica, pentru care a primit 66.399 de lei.

Marian Ion, deputat de Valcea al Partidului Poporului - Dan Diaconescu, are doua terenuri, o casa in Valcea si una in Bucuresti. Intrebat de ce a cerut bani de chirie, deputatul le-a spus reporterilor de la Evenimentul Zilei ca acum cateva zile a vandut apartamentul din Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#parlamentari bani chirie, #decont chirie deputati, #declaratii avere deputati , #deputat