Deputat USR: Manda face turism pe bani publici si refuza sa prezinte rapoarte scrise dupa vizitele externe

Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 13:40
5402 citiri
Deputat USR: Manda face turism pe bani publici si refuza sa prezinte rapoarte scrise dupa vizitele externe
Foto: Facebook/Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, membru in Comisia SRI, il acuza pe Claudiu Manda, seful comisiei, ca refuza sa prezinte un raport al deplasarilor externe realizate si ii cere in mod public sa o faca, mai ales in conditiile in are Senatul va epuiza in aceasta luna banii destinati vizitelor in strainatate.

"Ii solicit domnului Claudiu Manda, de aceasta data in mod public, ca dupa fiecare vizita externa pe care o face, sa prezinte public un raport scris in care sa ne explice tuturor care au fost efectele acestor deplasari si mai ales cum justifica faptul ca a cheltuit banii contribuabililor romani", transmite Viziteu, intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Viziteu sustine ca, in ultimele luni, Manda, alaturi de cativa apropiati din Comisia de Control SRI, au mers in vizita la comisiile partenere din Germania si Franta si ca acum se afla intr-o vizita similara in Italia.

"De fiecare data, insa, domnul Manda a refuzat la intoarcere sa prezinte un raport scris in care sa explice chestiuni simple precum: ce a discutat cu partenerii nostri euro-atlantici; ce noi modalitati de control a observat si care pot fi implementate si in Romania; care sunt diferentele dintre modul in care actioneaza si functioneaza comisia la noi si modul in care actioneaza si functioneaza comisiile similare din statele partenere; sa explice care este baza legala si criteriile care se iau in calcul atunci cand se organizeaza componenta acestor deplasari", spune liderul USR.

Deputatul sustine ca Manda are atat o obligatie morala, cat si una legala de a prezenta acest raport. In primul rand, trebuie sa justifice in fata cetatenilor cheltuirea banilor publici.

"In al doilea rand, daca in cadrul acestor deplasari se afla chestiuni ce tin de imbunatatirea controlului civil al serviciilor de informatii, cred ca este corect ca acestea sa fie cunoscute de toti membrii comisiei de astazi si din viitor.

Pe de alta parte, daca considera ca anumite informatii nu sunt de interes public, are optiunea de a prezenta chiar doua rapoarte separate: unul pentru public, unul pentru membrii Comisiei de Control SRI", arata Viziteu.

Deputatul aminteste ca Senatul Romaniei a cheltuit deja banii alocati in acest an pentru deplasari externe, cu toate ca bugetul a fost dublu fata de anul 2017, si spune ca acest lucru demonstreaza ca unii parlamentari se folosesc de aceste deplasari mai degraba in scop turistic.

"Domnule Manda, daca veti refuza in continuare sa prezentati aceste rapoarte, veti intari si mai mult ideea care circula in spatiul public, si anume ca va folositi de aceasta functie pentru a face turism in interes personal.

Nu de alta, dar dupa Germania, Franta si Italia ati anuntat ca vreti sa mergeti si in Marea Britanie", incheie Viziteu.

A.G.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Viziteu Manda deplasari Senat, #Manda deplasari Senat, #Manda bani deplasari Senat , #Senat
Comentarii