Deputat PSD, despre "razgandirea" pe procurori: Semnal de stabilitate ca DNA nu e partizana

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 15:42
2697 citiri
Deputat PSD, despre "razgandirea" pe procurori: Semnal de stabilitate ca DNA nu e partizana

Deputatul PSD Florin Iordache, presedintele Comisiei de Munca si fost presedinte al Comisiei Juridice, considera ca "razgandirea" ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, care a retras numirile Iulianei Bendeac si a lui Viorel Cerbu de la sefia Sectiei I a DNA si numirea lui Gheorghe Popovici si Danut Volintiru in locul lor e un semn de stabilitate pentru aceasta institutie.

"Banuiesc ca s-a consultat cu procurorul-sef, Codruta Kovesi, banuiesc ca de acolo vine. Pace nu poate fi, dar mandatul ala (al procurorului Lucian Papici - n.red) nu putea continua la infinit, era un mandat care incheiase prelungire la prelungire. Prin aceste nominalizari, care oricum ajung la presedinte dupa avizul CSM, se incearca un semnal de stabilitate pe care DNA trebuie sa-l dea, ca nu e partizana", considera Iordache, intr-o declaratie pentru Ziare.com.

Cazanciuc a retras propunerile controversate la DNA: Papici ramane pe dinafara

Ministrul Justitiei a retras propunerile controversate facute la sefia Sectiei I a DNA in locul procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru si a facut alte propuneri.

Conform unui comunicat remis presei de Ministerul Justitiei, ministrul Robert Cazanciuc s-a consultat cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dar si cu cei doi procurori delegati in prezent pe functii, respectiv procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, Iuliana Bendeac, si procurorul sef adjunct al aceleasi sectii, Viorel Ioan Cerbu, si a decis sa isi retraga propunerile inaintate CSM zilele trecute si sa faca alte doua nominalizari.

Astfel, ministrul Justitiei a solicitat CSM sa avizeze numirea lui Gheorghe Popovici in functia de procuror sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, si a lui Danut Volintiru in functia de procuror sef adjunct al Sectiei pentru combaterea coruptiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#DNA procurori numire Cazanciuc, #Cazanciuc propuneri DNA , #procurori sefi