Deputat PMP cu o avere de 10 milioane de euro, gasit incompatibil de ANI

Miercuri, 13 August 2014, ora 12:08 3842 citiri
Foto: Arhiva

Deputatul PMP Marin Anton a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI), pentru ca ar fi detinut functii oficiale in timp ce era implicat intr-o firma. Potrivit revistei Forbes, deputatul Marin Anton are o avere estimata la aproape zece milioane de euro.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Anton Marin, deputat in Parlamentul Romaniei, intrucat, in perioada 20 decembrie 2012 - 23 iulie 2013, a detinut, simultan, atat functia de deputat, cat si calitatea de titular intreprindere individuala in cadrul Anton D. Marin Intreprindere Individuala", se arata intr-un comunicat al ANI remis Ziare.com.

Comunicatul ANI arata ca deputatul PMP nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora calitatea de deputat este incompatibila cu aceea de "comerciant persoana fizica".

Potrivit ANI, Anton ar fi fost informat in legatura cu ancheta, iar acesta ar fi depus un punct de vedere la dosarul de evaluare.

Daca decizia ANI va fi sustinuta de instanta, in conformitate cu prevederile legale, deputatul si-ar pierde mandatul.

Marin Anton a facut parte din PNL, din care a demisionat in februarie 2014 pentru a trece la PMP. El este cunoscut pentru averea imensa pe care o are, in declaratia sa avand proprietati de aproximativ 2 milioane de metri patrati. Potrivit revistei Forbes, citata de Digi 24, averea sa este estimata la aproximativ 10 milioane de euro.

Marin Anton a mai avut functii de secretar de stat in Ministerul Transporturilor si secretar de stat la Ministerul Mediului.

A.V.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News