Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 11:19
4260 citiri
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt PNL FOTO: Facebook/ Ionel Dancă

Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL, după plecarea lui Ludovic Orban.

Miercuri, 27 octombrie, şi-au anunţat demisiile deputaţii Ionel Ştefan şi Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean. Dancă afirmă că sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL în perioada următoare, şi a dat ca exemplu pe deputatul Luminiţa Barcari, care şi ea şi-ar fi dat demisia.

”Începând de astăzi, sunt un parlamentar liber al PNL, voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a spus Dancă, la Parlament, el arătând că în PNL, a fost în faţa oamenilor cu un program de guvernare care a primit votul de încredere la alegerile parlamentare, în formulă de guvernare cu USR şi UDMR”.

El a spus că ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are legătură cu votul românilor din 2020.

”Prin urmare, ca un gest de protest faţă de actuala conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis au aruncat ţara în haos şi au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, mi-am depus astăzi demisia din grupul PNL”, a arătat el.

Ionel Dancă a atacat conducerea PNL, despre care spune că ”cerşeşte sprijin de la PSD, cu căciula în mână” şi, culmea, această solicitare de sprijin din partea PSD să fie refuzată.

”Este o umilinţă prin care PNL trece în această perioadă şi eu nu pot fi părtaş la trădarea aşteptărilor românilor în ceea ce priveşte partidul”, a mai declarat Ionel Dancă.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Orban a mai spus că ”guvernarea PNL a eşuat, atât în ceea ce priveşte soluţiile de combatere a pandemiei, suntem într-un dezastru sanitar, dar şi în alte sectoare, prioritare pentru România”.

”Guvernarea exercitată de noua conducere a PNL a abandonat toate măsurile şi programele de sprijin pentru români”, a mai spus Ionel Dancă.

”Noua conducere a PNL este desprinsă de realitate, nu vine cu soluţii reale şi legitime la problemele românilor”, a arătat el.

Ionel Dancă a anunţat că sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL în perioada următoare. ”Da, suntem mai mulţi parlamentari PNl care îl vom urma pe Ludovic Orban în această decizie, în perioada următoare”, a spus el.

Despre viitorul guvern, Ionel Dancă a arătat că trebuie văzut cu ce Cabinet şi ce formulă de guvernare va veni Nicolae Ciucă în Parlament, şi a acuzat ”negocierea netransparentă, nelegitimă, între PSD şi PNL, pentru un guvern minoritar sau pentru o participare disimulată a PSD”.

”Eu nu voi vota nicio formă de Guvern cu PSD, fie pe masă sau pe sub masă”, a afirmat Ionel Dancă.

”De patru luni de zile nu se mai guvernează, toate forţele au avut un singur scop, schimbarea lui Ludovic Orban de la şefia partidului”, a arătat Ionel Dancă.

Ionel Dancă a anunţat că mai sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL, şi a anunţat că deputatul Luminiţa Barcari, de la Ialomiţa, şi-a depus demisia din grup la Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#ionel danca demisie pnl, #demisii PNL, #Ludovic Orban , #Stiri Ionel Danca