Liviu Dragnea castiga definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova

Luni, 17 Mai 2021, ora 09:50
9202 citiri
Liviu Dragnea castiga definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova
Liviu Dragnea, fostul lider PSD FOTO Hepta

Magistratii de la Judecatoria Sector 5 au decis luni, 17 mai, ca lui Liviu Dragnea i-au fost incalcate dreptul la aparare si dreptul la sanatate. Decizia este definitiva.

"Solutia pe scurt: Respinge ca neintemeiata contestatia formulata de Penitenciarul Rahova, impotriva incheierii nr. 393/08.04.2021, pronuntata in dosarul nr. 387/2021, de catre judecatorul de supraveghere a privarii de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Intrucat contestatia a fost formulata de catre o institutie a statului cheltuielile raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 17.05.2021", este minuta publicata de Judecatoria Sector 5.

Liviu Dragnea ramane in spatele gratiilor, dar miercuri, pe 19 mai, acesta va veni in fata judecatorilor cu o contestatie impotriva respingerii cererii de liberare conditionata.

Dragnea a dat in judecata penitenciarul pentru ca nu i s-a mai permis sa lucreze

Liviu Dragnea a dat in judecata Penitenciarul Rahova, sustinand ca ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din pricina faptului ca nu i s-a mai permis sa munceasca in spatele gratiilor.

Practic, el a cerut sa-i fie recunoscute si zilele de munca pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate in considerare la calcularea fractiei de 2/3 din pedeapsa atunci cand se va discuta cererea de eliberare conditionata.

"In baza art. 56 din Legea nr. 254/2013 admite in parte contestatia formulata de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu in contradictoriu cu Administratia Penitenciarului Rahova impotriva Incheierii nr. 282/2021 a Judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinteaza, in parte, incheierea atacata si rejudecand: obliga Administratia Penitenciarului Rahova Bucuresti sa recunoasca petentului zilele castig din munca pe care le-ar fi realizat in perioadele 02.07.2020 - 15.09.2020 si 16.09.2020 - 28.01.2021, pentru care s-a constatat in mod definitiv incalcarea dreptului la munca prin sentinta penala nr. 1905/2020 a Judecatoriei Sectorului 5 si prin sentinta penala nr. 45/15.01.2021 a Judecatoriei Sectorului 5, cu excluderea perioadei 12.12.2020-06.01.2021 (in care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava si Penitenciarul Spital Rahova), folosind acelasi algoritm de calcul expus la pct. 1 in adresa nr. 35451/PBRB/2021 emisa la cererea instantei de directorul Penitenciarului Rahova. Respinge contestatia formulata de petent cu privire la perioada 12.12.2020 - 06.01.2021 (perioada in care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava si Penitenciarul Spital Rahova), ca neintemeiata. Definitiva", se arata in decizia instantei.

In mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si jumatate inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, fiind incarcerat la Penitenciarul Rahova.

El a fost repartizat sa munceasca la atelierul auto al inchisorii, zilele de munca urmand sa fie luate in considerare atunci cand se va discuta eliberarea conditionata.

Conducerea Penitenciarului Rahova i-a retras insa dreptul la munca, dupa ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, in prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a sustinut atunci ca nu a autorizat ca Dragnea sa dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sanctionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de munca in atelierul auto al inchisorii.

Dragnea a atacat decizia penitenciarului in instanta, iar in septembrie 2020, Judecatoria Sectorului 5 a stabilit ca fostului lider PSD i s-a incalcat dreptul la munca

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#Dragnea, #decizie, #judecatorie, #drept, #munca, #sanatate , #Liviu Dragnea