A murit liderul ALDE, eurodeputatul olandez Hans van Baalen

Vineri, 30 Aprilie 2021, ora 14:25
Autor: Lavinia Ionita
A murit liderul ALDE, eurodeputatul olandez Hans van BaalenVan Baalen era membru in Parlamentul European de 10 ani FOTO/ Facebook Hans van Baalen

Presedintele partidului Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, eurodeputatul olandez Hans van Baalen, a decedat, la varsta de 60 de ani, a declarat un purtator de cuvant al familiei, scrie AFP citata de Agerpres.

"Hans van Baalen a decedat intr-un spital din Rotterdam dupa o scurta maladie", a transmis purtatorul de cuvant. Van Baalen era membru in Parlamentul European de 10 ani si presedinte al ALDE din 2015.
A fost deputat in parlamentul olandez intre 1999-2002 si 2003-2009. Era specializat in probleme de securitate, aparare si afaceri externe.
Pemierul olandez, Mark Rutte, care s-a declarat "afectat" de disparitia colegului sau.

"Lucram impreuna din 1993. Hans a jucat un rol decisiv in cresterea enorma a grupului liberal in Parlamentul European. Am pretuit prietenia noastra', a scris Rutte pe Twitter. 'Profund intristat sa aflu despre decesul lui Hans van Baalen. O zi trista pentru partidul ALDE pe care il conducea cu angajament si devotament", adeclarat presedintele Consiliului European, Charles Michel.

Dacian Ciolos, presedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a declarat pe Twitter "socat de decesul tragic" al lui Van Baalen: "Hans va lipsi intregii familii liberale", a afirmat Ciolos. Hans Van Baalen a fost intre 2009-2014 si presedinte al federatiei care ii reuneste pe liberalii din toata lumea, Liberal International.

 Articol citit de 1783 ori

    Citeste si:
    Comentarii