De ce USR-PLUS vor putea guverna România singuri abia peste 30 de ani

Autor: Dan Ioan Popp - antreprenor
Luni, 04 Octombrie 2021, ora 10:55
3986 citiri

Dacă acceptăm că partidele semnificative reflectă valori/trăsături esențiale (și diferențiatoare) ale românilor atunci mesajele de atragere și politicile ulterioare se pot concentra sub trei etichete sumative: agricol, industrial și cunoaștere.

Distribuția și dinamica în timp sugerează dificultatea/imposibilitatea guvernării azi (2021...) de către minoritatea bazată pe cunoaștere. Practic arată si penuria actuală de oameni capabili și dornici să susțină și chiar să fie activi (angajați) în birocrația/aparatul de stat/guvernare . Confidenta publică a fostului ministrului adjunct USR-PLUS Valentina Saygo confirmă raționamentul.

Guvernarea cu PNL sau... oricare alt partid este imposibilă și perdantă pentru USR-PLUS care urmărește schimbarea profunda... din cauza lipsei celor 150.000 de specialiști/birocrați onești, care măcar ... să nu boicoteze activitatea curentă.

Realitatea este că dacă USR-PLUS ar câștiga alegerile și ar trebui să guverneze (singur sau majoritar) ar fi în situația CDR-ului de acum 24 de ani, deoarece NU are circa 150.000* de oameni competenți ȘI onești care să conducă "aparatul" de stat (ministere, direcții, agenții, autorități, regii, inspectorate și instituții dependente de bugetul de stat ), dar în 4 ani îi poate identifica și forma corespunzător.

Nu poți câștiga un război la nivel national bazându-te pe... sindromul mexican: "un general și un milion de soldați".

Azi circa 45% din cetățenii României au valori "industriale", 35% valori "agricole" și 20% valori de "cunoaștere".

Sintetic se poate spune că agricoli sunt PSD-iștii, industriali sunt PNL-iștii, cunoaștere sunt USR-PLUS-iștii în proporție de 80-90%, deoarece, pe de o parte partidele fac oferte "contra naturii lor" și atrag votanți "din altă tabără", pe de altă parte, cetățenii simt una și fac alta (din interes sau din conformitate socială cu anturajul propriu).

Schimbarea e încetinită și de continua emigrație care în majoritate este constituită din cei cu profilul cunoaștere.

Probabil in 2050, 15% vor avea valori "agricole", 30% valori "industriale" și 55% valori de "cunoaștere".

Urmărind trendurile este probabil ca în România doar peste 30 de ani cei cu "cunoașterea" la baza valorilor vor fi majoritari față de cei cu valori "industriale" și "agricole".

Atunci USR-PLUS vor putea guverna România singuri, cu certitudine!😀

*15.000 de directori ai instituțiilor "deconcentrate" din toată țara plus circa 9 șefi de servicii per instituție

Dan Ioan Popp - antreprenor in serie, de profesie inginer automatist. A fost cofondator al BVB ca presedinte Broser SA, presedinte ARAI si al Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari, trainer IRECSON , profesor asociat ASE si a mai activat in domenii precum e-commerce (on-line shopping,on-line marketing, health & life-style consultancy),real estate development (CEO-Impact S.A, selling manager, trainer si coacher).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#usr plus, #alegeri, #guvern, #CDR , #stiri politice