Florentina Presadă, despre lipsa de reacție a partidelor față de marșul Pride: ”La conducerile lor nu există oameni cărora să le pese”

Marti, 10 August 2021, ora 19:32 2634 citiri
Fostul senator USR a participat la mai multe marșuri LGBT FOTO Facebook / Florina Presadă

Fostul senator USR Florentina Presadă a scris pe Facebook după ce, în primă instanță, Primăria Capitalei nu era de acord cu organizarea Marșului LGBT. Fostul politician a explicat apoi pe Facebook motivele pentru care niciun partid politic nu a avut o poziția publica privind susținerea manifestației.

„Dacă vă întrebați de ce niciun partid nu iese cu o comunicare oficială pe marginea acestui subiect, e pentru că la conducerea acestor partide nu există oameni asumați sau cărora să le pese. Probabil acum se lucrează la niște punctaje, de folosit în caz că vreun comunicator e întrebat ce părere are despre această situație în vreo împrejurare publică”, a explicat Florentina Presadă pe Facebook.

Florentina Presadă a fost senator USR în legislația 2016 - 2020, pusă ulterior pe linie moartă de către tabăra Barna din USR PLUS București la alegerile locale parlamentare de anul trecut.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a aprobat luni organizarea de către Asociaţia ACCEPT a marşului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane.

O zi mai târziu, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis un comunicat de presă în care a cerut primăriei Capitalei să revină asupra deciziei, susținând că marșul LGBTQ „sfidează întreaga societate românească”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News