Daniel Constantin ar putea ajunge iar vicepremier: Are in continuare datorii la Dan Voiculescu

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 20:10
7980 citiri
Daniel Constantin ar putea ajunge iar vicepremier: Are in continuare datorii la Dan Voiculescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Daniel Constantin, propus de PSD si ALDE sa preia conducerea Ministerului Mediului, a intrat in politica in anul 2006, fiind promovat si sustinut de Dan Voiculescu, caruia i-a succedat la conducerea Partidului Conservator.

Iata lista oficiala a ministrilor din Guvernul Grindeanu

El a fost ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in Guvernul Ponta, dar si vicepremier in al treilea Cabinet condus de Victor Ponta.

Daniel Constantin s-a nascut la data de 26 iunie 1978, in Pitesti, este casatorit si are doi copii.

In 2002, a terminat Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, doi ani mai tarziu absolvind un master in managementul calitatii si inovatiei.

Daniel Constantin a mai urmat cursuri de "Imbunatatirea eficientei personalului" la Scottish Agricultural College, precum si de "Imbunatatirea managementului strategic" la Institutul de Administratie Publica Irlanda.

Intre anii 2000 si 2003, Daniel Constantin a fost referent la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, dupa care a fost consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeana din Ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale si coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din Ministerul Agriculturii.

Ulterior, din 2006, el a ocupat functia de director general/administrator al LOGICONS SA, precum si de director general la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Acesta s-a inscris in anul 2006 in Partidul Conservator fondat de Dan Voiculescu, unde a coordonat activitatea Departamentului de Fonduri Europene. In anul 2010, el i-a succedat lui Dan Voiculescu la sefia partidului, fondatorul formatiunii retragandu-se formal din conducerea PC.

In 2011, cand s-a format Alianta de Centru Dreapta dintre PC si PNL, Daniel Constantin a fost copresedinte al ACD, alaturi de Crin Antonescu, ulterior intrand in conducerea Uniunii Social-Liberale (USL).

In 7 mai 2012 a devenit ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in Guvernul Ponta, iar in al treilea Cabinet condus de acesta a devenit si vicepremier.

La alegerile din 11 decembrie, a fost ales pentru un al doilea mandat de deputat in Bucuresti din partea ALDE, el fiind si copresedinte al Aliantei Liberalilor si Democratilor, alaturi de Calin Popescu Tariceanu. ALDE a rezultat din fuziunea, in anul 2015, a PLR (partidul format de Tariceanu dupa plecarea din PNL) si PC.

Potrivit declaratiei de avere, Daniel Constantin detine, impreuna cu sotia sa, un teren intravilan in comuna Corbeanca, judetul Ilfov, cu o suprafata de 460 mp, precum si o casa de 340 mp. In decembrie 2015, deputatul a vandut un apartament cu 1,3 milioane de lei.

In declaratia de avere mai figureaza datorii contractate in 2007 si 2008 de la Dan Voiculescu in valoare totala de 295.000 euro, precum si datorii la BRD si ING de 87.000 lei, respectiv 56.000 lei.

Daniel Constantin a primit si o donatie in valoare de 45.000 euro. El a castigat, in ultimul an fiscal, 121.000 de lei din functiile de ministru si de deputat, in timp ce sotia sa a avut venituri de 48.750 de lei.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Daniel Constantin Minister Mediu , #Guvernul Sorin Grindeanu