Dan Diaconescu a inregistrat Partidul Poporului la Tribunalul Bucuresti

Vineri, 27 August 2010, ora 17:22
1870 citiri
Dan Diaconescu a inregistrat Partidul Poporului la Tribunalul Bucuresti

Partidul Poporului a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de inregistrare a formatiunii politice, dosarul intrand vineri pe rolul Sectiei a III-a Civila, urmand sa fie luat in discutie in luna ianuarie 2011, au declarat reprezentantii instantei.

Dan Diaconescu a anuntat, pe 25 iunie, imediat dupa ce a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei, in urma deciziei Tribunalului Bucuresti in dosarul in care era acuzat de santajarea unui primar din judetul Arad, ca va intra in politica si va infiinta Partidul Poporului.

Diaconescu a explicat, in aceeasi zi, ca s-a gandit sa fondeze un partid dupa ce - pornind de la constatarea ca nici un lider de partid nu a fost arestat - a ajuns la concluzia ca, daca va fonda un partid, nu va mai fi arestat.

"La inceputurile revoltei mele, m-am gandit ca o maxima protectie este sa fii ziarist in tara asta - am vazut ca ziaristii incep sa fie arestati. M-am gandit apoi sa fiu realizator de televiziune - am vazut ca si realizatorii de televiziune au inceput sa fie arestati. Pe urma, m-am gandit ca trebuie sa imi fac televiziune - iata ca degeaba, tot te aresteaza. Si atunci ma gandesc ca trebuie sa facem neaparat un partid ca s-ar putea sa sparg gheata sa fiu si primul presedinte de partid arestat!", a marturisit el.

Programul politic al partidului, la care Diaconescu spunea ca a lucrat in perioada cat a fost in arest, isi propune aplicarea asa-zisei legi "Cojocaru-OTV", prin care toti romanii "care au fost furati de 20 de ani incoace" sa fie despagubiti de stat cu cate 20.000 de euro, cresterea pensiilor si salariilor, scaderea taxelor si impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juratilor in procese si generalizarea eliberarilor pe cautiune.

"Va dati seama de ce insist pe acest punct, pentru ca de acolo vin. Nimeni nu va mai fi arestat in Romania, decat in cazurile foarte grave care se impun. Toata lumea va plati cautiune - cei saraci vor plati cautiuni mici de o suta de mii sau un milion de lei vechi, cei bogati vor plati cautiuni mari de un milion sau doua de euro", a explicat Diaconescu, plangandu-se de faptul ca, din socotelile sale, statul cheltuie cu fiecare detinut 25 de milioane de lei vechi pe luna.

"E un partid nascut in puscarie si asta este situatia. Asteptam imbunatatiri", a dorit Diaconescu sa scuze simplitatea ideilor din "programul" formatiunii pe care doreste sa o lanseze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#partidul poporului Dan Diaconescu, #Partidul Poporului OTV , #partid