Dan Barna sustine ca Florin Citu fusese informat despre posibila raportare gresita a deceselor COVID: "Premierul mi-a comunicat ca va analiza aceste informatii"

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 16:14
4629 citiri
Dan Barna sustine ca Florin Citu fusese informat despre posibila raportare gresita a deceselor COVID: "Premierul mi-a comunicat ca va analiza aceste informatii"
Dan Barna duce mai departe scandalul cu premierul Foto: Dan Barna/Facebook

Scandalul dintre PNL si partenerii de guvernare escaladeaza. Dupa ce Vlad Voiculescu a lansat vineri, 16 aprilie, informatii care au aruncat in aer opinia publica, potrivit carora raportarea deceselor COVID se face eronat, premierul Citu l-a tras la raspundere pe Dan Barna, vicepremier dar si coordonator al Ministerului Sanatatii.

"Ii cer public lui Barna sa spuna daca stia despre aceste lucuri si ce masuri a dispus. Nu am fost informat in nicio sedinta de Guvern despre acest lucru", decalara premierul la Cluj.

La scurt timp, Dan Barna i-a raspuns premierului Florin Citu printr-un mesaj postat pe Facebook in care ii transmite ca l-a informat despre posibile inadvertente in modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19. Mai mult, liderul USRPLUS sustine ca premierul i-a transmis ca va analiza informatiile din aceasta nota.

"Ca urmare a solicitarii transmise public de premierul Florin Citu fac urmatoarele precizari: Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sanatatii ca verifica posibile inadvertente in modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 in cele doua baze de date folosite de autoritati. Am solicitat imediat secretarulului de stat sa faca o nota de informare premierului Florin Citu, cu stadiul situatiei, pentru a putea decide masurile pe care le va considera necesare in calitate de ministru interimar al Sanatatii. Nota a fost transmisa conform nr. de inregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, in cadrul sedintei de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat ca este o situatie in analiza la Ministerul Sanatatii legata de metodologia privind inregistrarea deceselor de COVID-19 si ca am cerut sa-i fie trimisa si ca a primit o nota pe acest subiect. Premierul, ca ministru interimar al Sanatatii, mi-a comunicat ca va analiza aceste informatii", a scris Dan Barna pe Facebook.

Premierul Florin Citu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, intrebat despre afirmatiile privind nereguli in raportarea deceselor de COVID, ca ii cere public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sanatatii, sa spuna daca stia despre aceste lucruri si ce masuri a dispus.

In prima reactie de dupa demiterea sa de miercuri, 14 aprilie, fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca sunt diferente intre decesele raportate si cele reale: "Am inceput o investigatie care arata diferente fundamentale intre ceea ce se raporteaza si datele reale."

"O sa il rog pe dl ministru interimar, care ocupa functia de prim-ministru, sa revada metodologia facuta in guvernarea partidului domniei sale cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID. Nu as vrea sa arunc cu numere, pentru ca nu am reusit sa documentam. Investigatia pe care am inceput-o arata diferente fundamentale intre ceea ce se raporteaza si datele reale", a declarat Vlad Voiculescu intr-o conferinta de presa sustinuta vineri dimineata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Antrenorul clubului Vasco da Gama din Rio de Janeiro, argentinianul Ramon Diaz, a pus, miercuri, sub semnul întrebării prezenţa unei femei la conducerea arbitrajului video, o declaraţie care a...
#Dan Barna USR, #scandal, #citu, #coalitie , #premier