VIDEO Barna si Ciolos, dupa consultarile cu Iohannis: Vrem fie functia de premier, fie cea de sef al Camerei Deputatilor. Suntem optimisti

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 14:215977 citiri
VIDEO Barna si Ciolos, dupa consultarile cu Iohannis: Vrem fie functia de premier, fie cea de sef al Camerei Deputatilor. Suntem optimisti
Dan Barna, Dacian Ciolos FOTO Facebook

Delegatia USR-PLUS a avut consultari cu presedintele Klaus Iohannis luni, 14 decembrie, la ora 31.00, pentru a-si prezenta propunerea de prim-ministru, care este Dacian Ciolos. In urma consultarilor, Dan Barna a sustinut o declaratie de presa, alaturi de Dacian Ciolos.

Principalele declaratii ale lui Dan Barna:

- Am participat alaturi de delegatia USR PLUS la consultari, i-am transmis pozitia consecventa a USR-PLUS, ne-am exprimat decizia de a intra intr-o coalitie prin care sa construim, nu sa facem o improvizatie.

- Dupa consultarile de azi suntem foarte optimisti.

- Este important sa nu fie o coalitie pentru 6 luni sau 1 an de zile, ci pentru 4 ani.

- Am prezentat propunerea de premier, Dacian Ciolos, pentru ca pe parcursul discutiilor USR PLUS a prezentat diverse solutii prin care aceasta coalitie sa fie una echilibrata.

- Dacian CIolos a fost si este propunerea USR, in cazul in care cei de la PNL vor opta pentru sefia Camerei Deputatilor.

- Pozitia presedintelui a fost ca isi doreste si el ca aceasta majoritate sa se realizeze si zilele urmatoare sa gasim aceasta solutie. Suntem pregatiti sa gasim aceasta solutie.

- Pozitia presedintelui a fost aceea de continuare a negocierilor.

- Nu se poate pune problema unui acord in care o parte se transeaza in parlament si alta se negociaza intre partide pentru ca nu putem porni la maraton cu un picior rupt.

- O parte din intelegere nu poate sa stea in arbitrajul PSD, iar presedintele a rezonat cu aceasta parere.

- Am fost expliciti cu propunerea de premier, este o propunere asumata, o propunere care poate sa fie o solutie pentru Romania, adica Dacian Ciolos premier si Ludovic Orban presedintele Camerei Deputatilor.


Principalele declaratii ale lui Dacian Ciolos:

- USR PLUS isi doreste o coalitie de centru dreapta care sa guverneze 4 ani. Ce consturim acum nu e ceva de conjuctura, vrem o intelegere bazata pe incredere si echilibru.

- Noi am insistat sa incepem discutiile si pe programul de guvernare si pe constructia coalitiei.

- Nu vrem o formula in care PSD sa fie implicat formal, pe fata sau pe sub masa, nici in Guvern si nici in Parlament.

- Avem optiune si pentru prim ministru si pentru sefia Camerei Deputatilor.