Cum se apara secretarul de stat demisionar: Eu nu vorbesc asa, eu spuneam un sut in fund, nu sut in dos

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 15:12
3641 citiri
Cum se apara secretarul de stat demisionar: Eu nu vorbesc asa, eu spuneam un sut in fund, nu sut in dos
Foto: Facebook/Vasile Salaru

Secretarul de stat Vasile Salaru, care declarase ca fetele ar trebui sa se ghideze dupa enuntul "Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii", a afirmat, joi, ca l-a anuntat pe ministrul Educatiei ca va demisiona, precizand ca acele cuvinte nu sunt in vocabularul sau.

"Eu nu ma pricep la partea tehnica, nu am mai ocupat functii de acest gen. Nu stiu daca demisia o depun la Ponta sau la minister. Voi clarifica maine (vineri - n.red.), cand voi fi la Bucuresti", a spus Vasile Salaru.

Si-a dat demisia secretarul de stat cu "pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii"

El a precizat ca acele cuvinte nu fac parte din vocabularul sau, dar ca isi da demisia pentru nu aduce prejudicii de imagine Ministerului Educatiei si partidului din care face parte, respectiv ALDE.

"Cuvintele astea nu-s in vocabularul meu, eu nu vorbesc asa. La noi in Moldova nu folosim exprimarea dos. Plus ca e deja un pleonasm sa spui 'dos in spate'. Nu voi da in judecata pe nimeni, dar este de verificat ce am spus eu la Deva. Nu e limbajul meu, spunem un sut in fund, nu sut in dos", a afirmat Salaru.

Intrebat de ce isi da totusi demisia in conditiile in care nu-si recunoaste declaratia, Salaru a raspuns: "Nu e corect sa mai stau in functie si sa ma toace toata presa".

Vasile Salaru a mai spus ca ramane copresedinte al ALDE Iasi si ca isi mentine disponibilitatea de a candida la Primaria Iasi din partea acestei formatiuni politice.

Ce le sfatuieste un secretar de stat din Ministerul Educatiei pe eleve: Pieptul in fata, dosul in spate, sa lesine baietii!

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Vasile Salaru a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Deva, ca ar trebui introduse in scoli cursuri in care fetele "sa invete sa mearga frumos, sa stie sa fie gazde bune si cum se serveste ceaiul", el sustinand ca aceste ore de consiliere ar fi utile pentru "o integrare mai usoara in societate, prin atitudine si prin tinuta".

La finalul conferintei de presa, secretarul de stat a mai spus ca fetele ar trebui sa se ghideze dupa enuntul: "Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii".

Vasile Salaru este secretar de stat in Ministerul Educatiei din luna ianuarie a acestui an. El este copresedinte ALDE Iasi, fiind si candiddat la Primaria Iasi.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Vasile Salaru demisie, #secretar sut fund, #secretar Educatie demisie , #demisie