Momente din "culisele" semnarii acordului Coalitiei. Dan Barna:"Nu va imaginati ca am stat imbufnati si discutand jumatati de cuvinte" VIDEO

Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 22:13
Autor: Teodor Serban
Momente din "culisele" semnarii acordului Coalitiei. Dan Barna:"Nu va imaginati ca am stat imbufnati si discutand jumatati de cuvinte" VIDEO
Dan Barna, co-presedinte USR FOTO Facebook/ Dan Barna

Membrii Coalitiei de guvernare au cazut la o intelegere, marti, 20 aprilie, la aproape o saptamana de la demiterea lui Vlad Voiculescu. Liderii PNL, USR PLUS si UDMR au semnat "un act aditional" la protocolul Coalitiei si au hotarat ca Ioana Mihaila sa fie noul ministru al Sanatatii. Dan Barna a povestit, miercuri seara, la TVR, cum s-a desfasurat intalnirea.Vicepremierul Dan Barna a declarat ca liderii coalitiei au stabilit ca episodul demiterii lui Vlad Voiculescu sa nu se mai intample.

"Am stabilit un mecanism prin care o situatie cum a fost cu Vlad Voiculescu sa nu se mai intample. Felul in care ideea unei demiteri a fost inteleasa de PNL si de UDMR sau USR PLUS a fost diferita si a trebuit sa stam doua zile sa discutam", a spus Dan barna, miercuri seara la TVR.

Dan Barna a mai explicat ca a fost un moment de nedreptate pentru USRPLUS.

"A fost un exercitiu neinspirat. Daca intr-un guvern monocolor premierul are atributul exclusiv de a demite un ministru, in cadrul coalitiei ministrii respectivi nu sunt acolo doar prin vointa premierului. Stabilitatea guvernului tine de coalitie. A fost un moment de nedreptate pentru USRPLUS ceea ce s-a intamplat. Liberalii au inteles ca nu s-a procedat cum ar fi trebuit.

Ceea ce a vazut toata Romania a fost ca Vlad Voiculescu a fost victima unui linsaj mediatic in ultima vreme, la televiziunile numite "de casa". In momentul in care devii tinta intr-o campanie de linsaj orice gest este criticat.

Premierul si el a fost sub aceasta presiune. Modalitatea in care s-a intamplat acest lucru a generat situatia delicata. Traim intr-o tara in care din pacate media si Facebook fac agenda publica. Modalitatea prin care functioneaza societatea s-a schimbat", a spus Dan Barna.

Cum s-a desfasurat intalnirea PNL-USRPLUS-UDMR

Dan Barna a mai spus ca au fost luate in calcul toate scenariile atunci cand au inceput negocierile.
"Unul a fost sa mergem mai departe, pentru ca altfel va fi foarte greu sa punem tara intr-o criza politica, peste pandemie, am ales sa discutam.

Cand am inceput negocierile, toate optiunile erau pe masa.

Deciziile au fost luate colegial inseamna ca discutam si luam deciziile dupa ce vom analizat.

Am stat la masa cu domnii Citu, Orban si Hunor si am stabilit ca prin acest acord restabilim increderea.

Am vazut in ochii lor intelegerea ca trebuie sa mergem impreuna. Nu va imaginati ca am stat imbufnati si discutand jumatati de cuvinte.

Premierul avea argumentele lui, noi aveam argumentele noastre.

Din acest eveniment, si premierul Citu si Orban si noi am inteles ca trebuie sa functionam in limite de coabitare ca sa putem functiona. Fiecare a inteles unde a gresit", a mai spus vicepremierul.

De ce a fost aleasa Ioana Mihaila

"Am vazut in doamna Mihaila un om cu verv si care mi-a dat un sentiment sanatos ca Sanatataea este pe maini bune.

Ministerul Sanatatii este cel mai greu minister din Romania.

Doamna Mihaila si-a asumat sa duca mai departe proiectele lui Vlad Voiculescu. Am toata increderea ca va avea si puterea si intelepciunea sa faca acest lucru", a mai spus liderul USR.

Dan Barna a mai spus ca refuzat interimatul la Sanatate pentru ca a fost informat dupa ce se luase decizia.

El a mai precizat ca "este o stire falsa ca am cerut capul unui ministru liberal la schimb.
Ieri am convenit ca nu mai iesim public sa ne cerem capul, stam la masa si ne certam pana gasim o solutie si mergem mai departe".


Documentul semnat de Coalitie prevede ca deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formatiunilor din coalitie si ca responsabilitatea politica se asuma impreuna, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coalitiei si a premierului.

 Articol citit de 2681 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  DAN-795
  22.04.2021, 08:07
  NOI NU NE IMAGINAM , Dle Barna , voi reusiti sa va sabotati singuri
  atunci cand in loc sa puneti in functii importante oameni capabili uitati f usor si veniti cu ce se mai gaseste prin preajma , important e sa fie de la voi .

  Se pare ca gestul a fost unul sinucigas si Marele PSD si-a refacut majoritatea , situatie in care o sa dispareti din cadru si peste toate astea ne mai paste si o batjocura de la acest straniu si pervers grup de nulitati al unor SOSOCARI ..
  MacGigi
  22.04.2021, 00:18
  Barna, mai baiatule, chiar nu imi pot imagina
  cat de imbufnati sunteti :))))
  barabula
  22.04.2021, 00:49
  Ce v-ar mai fi aranjat
  un nou USL...
  Sunt tare curios: cam cum vedeți dvs componența unui guvern ideal in condițiile actuale - să zicem că pluseriștii sunt inutili, imbufnații, imaturi, inutili...hoți, corupți (?)
  Stefannel
  21.04.2021, 23:47
  Se dau victime acum
  Citez : "Ceea ce a vazut toata Romania a fost ca vlad voiculescu a fost victima unui linsaj mediatic in ultima vreme, la televiziunile numite de casa".
  Adica VeVe cand iesea cu declaratii pline de ura, ciuda si rautate..defapt a fost un linsaj din partea presei de casa.
  Vai de mine, si eu ziceam ca pedeleii lui Boc si udrea au fost cu tupeu si nesimtiti. Usecuristii astia sunt mai rai ca Dragnea si Basescu la un loc!
  attila
  22.04.2021, 00:44
  Greu de memorat
  și scurtă memoria
  De cate ori a apărut in media ministrul sănătății inaintea demiterii intempestive? Deloc!
  Dar atacat? zi de zi
  lia_stoenescu
  21.04.2021, 22:46
  "Fiecare a inteles unde a gresit"
  Noua nu ne ramane decat sa speram ca asa este, pentru ca este absolut dezonoranta si iresponsabila modalitatea de a iesi la rampa cu declaratii incendiare, care nu intereseaza decat pe scandalagiii de profesie sau pe aceia care au tot interesul sa alimenteze si sa speculeze disensiunile.
  Mai cu seama intr-o perioada atat de dificila pentru tara, pentru omenire in general.

  Societatea asteapta maturitate, solutii, comportament exemplar.
  Este de salutat decizia ca sa "nu mai iesim public sa ne cerem capul, stam la masa si ne certam pana gasim o solutie si mergem mai departe".

  Doamnei Ioana Mihaila: mandat responsabil, profesionist si eficient, din care si dumneaei, si alianta, si guvernul, dar, mai ales, romanii, sa aiba de castigat in reconstruirea increderii!
  angel9913
  22.04.2021, 06:28
  A gasit partidul aurolacilor lu' Soros un inlocuitor ?
  Foarte tare ! Sa vedem cat dureaza si tanti asta... :)