Cum își împart PSD și PNL funcțiile din teritoriu. Scenariile care vor tranșa bătăliile locale

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 17:11 4856 citiri
Negocierile dintre PNL și PSD sunt în toi FOTO Colaj Ziare.com

Zilele aceastea continuă discuțiile dintre partidele care formează noul guvern privind împărțirea funcțiilor din teritoriu. Este de așteptat ca mai mulți directori ai unor instituții deconcentrare să rămână fără funcție și înlocuiți.

În acest sens au fost luate mai multe scenarii prin care cele trei partide și-ar putea împărți funcțiile. De exemplu, la nivel de prefectură se discută despre faptul că partidul care deține funcția de președinte de CJ ar trebui să aibă și prefectul.

Un alt scenariu luat în acest sens este că dacă CJ este deținut de PNL sau PSD, atunci prefectura trebuie să ajungă la celălalt partid. Totodată, se discută și varianta în care dacă PNL sau PSD dau vreun ministru, atunci partidele nu mai pot emite pretenții și pentru funcția de prefect.

Negocieri se poartă și pe conducerea instituțiilor publice. Aici, algoritmul luat în calcul este cel prin care partidul care are un minister va putea să-și pună oamenii la toate instituțiile publice deconcentrate pe linie. De exemplu, la Ministerul Agriculturii, condus de Adrian Chestoiu (PSD), social-democrații își vor putea nominaliza oamenii lor pe funcțiile din deconcentrate.

În cazul instituțiilor subordonate ministerelor controlate de UDMR, cum ar fi la Mediu, PNL și PSD se vor lupta pe funcții.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Mesianicul
rank 1
Crearea „cetățeanului fericit” si a idíotilor pupin coristi slugi