CTP, despre câștigătorii și pierzătorii moțiunii de cenzură. ”USR PLUS s-a mânjit cuplându-se cu AUR”

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 16:29
12162 citiri
CTP, despre câștigătorii și pierzătorii moțiunii de cenzură. ”USR PLUS s-a mânjit cuplându-se cu AUR”
Gazetarul l-a lăudat în schimb pe liderul UDMR Kelemen Hunor FOTO Captură Video / Digi24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a prezentat, într-o intervenție la Digi24, o analiză scurtă despre câștigătorii și pierzătorii moțiunii de cenzură. Ziaristul e de părere că printre pierzători se regăsește și USR PLUS, care indirect a recunoscut „în fața întregii țări” că „da, suntem incompetenți”.

CTP susține că principalul câștigător al moțiunii este PSD și notează că ura pentru Florin Cîțu se poate compara cu cea pentru Liviu Dragnea.

„Câștigătorul clar al moțiunii este PSD. Ei au depus moțiunea. În trena lor au venit USR și AUR. PSD trece cel care a dat jos guvernul condus de odiosul Cîțu. Ura la adresa persoanei Florin Cîțu a atins niște cote comparabile cu cele din cazul Dragnea în 2019. Deci PSD câștigă clar. Câștigă de asemenea AUR, care se lipește și el în imagine la ideea de a fi dat jos guvernul Cîțu. Noi am inițiat operațiunea, am depus prima moțiune.

Câștigă de asemenea UDMR, prin discursul lui Kelemen Hunor. Cel mai bun discurs de departe, în raport cu bâlciul dezgustător de la Romexpo. A transmis către electorat imaginea seriozității și a preocupării. A arătat ca partidul cel mai preocupat de ce fac românii, nu ce se votează la Rompexpo sau Casa Poporului”, a relatat gazetarul.

În ce privesc pierzătorii, jurnalistul arată că principalul partid care a pierdut este PNL, dar și USR PLUS.

„Pierzătorul principal e PNL. Nu pierde doar prin această moțiune. Cifra aceasta 281 spune ceva oricărui cetățean. A fost demis cu un scor zdrobitor. Nu contează cine a votat. Pierde și USR PLUS care s-a mânjit cuplându-se de pomană cu AUR. Moțiunea lor nu a fost votată. După discursul lui Grindeanu, USR PLUS a afirmat în fața întregii țări, da, suntem incompetenți, da, suntem ticăloși”, a conchis CTP.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și sprijinită de USR și AUR a trecut marți, 5 octombrie, cu 281 de voturi favorabile, 47 peste limita majorității.

Premierul Florin Cîțu suferă prima lovitură la nici două săptămâni de când a preluat șefia PNL. Cu toate că opoziția nu a avut emoții la vot, circul din Parlament a dovedit că criza politică va continua.

Următorul pas după remanierea guvernului Cîțu va fi ca președintele Klaus Iohannis să țină consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanți de la toate partidele, urmând apoi ca șeful statului să anunțe nominalizarea sa de premier. Cu toate astea, la dezbaterile de marți toate partidele, în afară de UDMR, s-au atacat între ele, fără a se întrevedea o soluție pașnică.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Purtătorul de cuvânt al PSD, ironic cu Rareș Bogdan, după ce a glumit că a fost ofertat să candideze la Londra, Paris și Madrid: „Zic să fim mai serioși”
Purtătorul de cuvânt al PSD, ironic cu Rareș Bogdan, după ce a glumit că a fost ofertat să candideze la Londra, Paris și Madrid: „Zic să fim mai serioși”
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a lansat luni, 22 aprilie, o serie de ironii la adresa prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, după ce liberalul, întrebat despre o...
#Cristian Tudor Popescu, #ctp, #motiune de cenzura PNL, #Florin Citu premier, #PSD, #usr plus, #UDMR, #coalitie de guvernare , #stiri politice