Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Cruciadele impotriva comunismului si efectele lor (Opinii)

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 08:16
11882 citiri
Cruciadele impotriva comunismului si efectele lor (Opinii)

O reluare "ab ovo" a temei comunismului romanesc i-ar putea plictisi pe istorici. In acelasi timp, exista oameni dispusi la memorie sau impinsi de curiozitatea gasirii unui ciob din creuzetul in care s-a fabricat superlativul diabolic al unui sistem politic ce a dominat viata acestei natiuni.

Am scris tandara, intrucat aflarea adevarului integral despre comunism si cozile lui de topor continua sa ramana o usa interzisa care desfide trecerea de la "nu stiu" la "nu stiu inca". Una din principalele cauze ale demascarii totale este nevointa sau, in cel mai acceptabil caz, vrerea limitata.

Odata cu trecerea timpului, apar ca marunte compatibilitatile intre ce a fost si ce se intampla azi in Romania. Nimic mai eronat. Derapajul, naravurile, neputinta celor care conduc docarul sleampat al societatii actuale au corespondenta in haul cascat de regimul maxim infestator.

Bolsevismul grobian a fost un cocktail Molotov inmiit mai distructiv decat devastatoarele incarcaturi slobozite in august '45 asupra celor doua orase din Tara Soarelui Rasare. Pentru ca a mutilat ireversibil constiinte si libertati.

Daca in cazul dezastrului atomic exista scari de masura, nu se poate spune acelasi lucru despre efectele "capodoperei" staliniste. Ele sunt doar imaginare. Din minutul urmator comunicatului adresat romanilor prin radio de catre regele Mihai la 23 august '44: "Primiti-i pe soldatii armatei sovietice cu incredere, Natiunile Unite ne-au garantat independenta tarii si neamestecul in treburile noastre interne", opiul ce avea sa ucida si sa schilodeasca un neam intreg era injectat pentru viitoarea jumatate de veac.

Mesageri ai raului, fapte si victime

Parcurgeam recent o lista a celor mai abjecti autori de fratricid romanesc. Printre ei se gasesc si nume de "import" pentru desavarsirea deficitului balantei functii- putere, dar cu eficienta deosebita in procesul de extinctie a valorilor umane nationale.

Nu are importanta ca-i chema Enoiu, Borcea, Turcanu, Goiciu, Nicolschi (Grunberg), Pintilie (Bodnarenko), ci faptul ca au aplicat metode de un barbarism extrem pentru ingenunchierea celor catalogati drept "banditi" pentru cutezanta de a sta piezis in calea sistemului opresiv.

Intemnitati la Jilava, Sighet, Aiud, Gherla, Pitesti, Canal, minele de plumb, cei care cu timpul vor deveni stra-martiri au fost supusi unor suferinte atroce, chinuri destramatoare insotite de nelipsita batjocura gregara. Tinte ale surescitarii tortionarilor in raspandirea durerii.

Calfele autohtone ale sovieticilor reusisera sa transforme multe inchisori romanesti in niste Auschwitz-uri fara cuptoare. Multi dintre acesti neo-vechili lepadasera boanda si itarii pentru cizme si epoleti, devenind slugi neconditionate ale celor de-o teapa cu ei, dar impusi la putere de Moscova.

Situatia era laconic si graitor zugravita de catre ministrul britanic la Bucuresti, Sorell, in finalul telegramei trimise Foreign Office la data de 31 decembrie 1947, imediat dupa abdicarea regelui: "Nu au fost demonstratii, nu s-au organizat, iar atmosfera este de cea mai grea depresiune in randul poporului roman".

Si asa avea sa ramana pentru o lunga perioada de timp, desi a fost recunoscut international faptul ca romanii au avut una dintre cele mai solide rezistente anticomuniste din Est. Ei nu au facut decat sa dea replica unui adevar terifiant, fie de luam ca exemplu aleator ce se intampla in efemerul mandat al guvernarii gen. Nicolae Radescu (dec. '44- martie '45), cand hoardele cu stea la boneta jefuiau, arestau, asasinau orice si pe oricine le aparea in fata pe fondul dezlantuirii resentimentare potentate adeseori de licori etanolice.

Lacustele rasaritene cu rubasca de culoare kaki devorau insatiabil tot ce insemna seva nationala. Din toate punctele de vedere, Romania intrase in zodia Cancerului.

In zadar s-au opus acestei stari de fapt cateva mii de romani pentru care curajul si demnitatea stoica erau simple trasaturi naturale. Valetii dedicati noului regim, printr-o obedienta fara bresa, au reusit sa descompuna cu "secretia lor acra tesutul viu al comunitatii" in care au fost plantati.

Monstruoasa minciuna istorica privind comunizarea Romaniei s-a dovedit partial devoalata. Mai exista insule albe ale istoriei recente in care necunoscutul asteapta sa fie expus public. Daca se vrea, deoarece aici s-a facut genocid, holocaustul a fost la el acasa, iar pe Dunare au curs cadavre. Prin caderea comunismului au iesit la iveala aspecte ale infernului stacojiu despre care nu se stia nimic. O intreaga tesatura a spatiului concentrationar a fost revelata.

In decembrie '89, Revolutia a randuit lucrurile asa cum se cuvenea, dupa un anacronism ce devenise evident. Totusi, daca in tari aflate candva sub tutela ghintuita a regulilor gulagului sovietic cozile de topor au fost transformate prin vointa politica interna in rumegus, la noi au dat lastare a caror prezenta, din nefericire, este vizibila si eficace.

Totusi, istoria isi cere drepturile

Revolutionarilor autentici li s-a facut dreptate prin lege indiscutabil meritat. In aceeasi masura se impunea finalizarea unor demersuri reparatorii pentru mana de fosti detinuti politici ramasi in viata si rudele de gradul I ale celor decedati. Or, acest lucru s-a intamplat razlet si nesemnificativ, iar prevederea legislativa a fost dusa in derizoriu.

Ei au fost precursorii celor care in 1989 au trimis un regim damnat si criminal acolo unde ii era locul: in ghena cu otravuri a trecutului. Ar fi nelalocul lor o paralela si un bilant ca numar de victime si extindere in timp intre cele doua cruciade. Ambele raman mai mult decat admirabile si merita un respect total.

Revenind la cea mai "batrana" dintre ele, poate ca n-ar dauna adaugarea in programa liceelor a materiei "Memorialul durerii". Intru stiinta generatiei de azi, de maine, de oricand. Astfel, cine stie, apare probabilitatea ca acel "apel catre lichele" sa-si gaseasca efectul dorit, iar peste ani politicienii romani vor dovedi ca nu-si iubesc cu infirmitate tara si poporul.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#comunism Romania, #tortionari inchisori comuniste, #detinuti politic Romania , #revolutia