Despre actuala problema guvernamentala

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 12:47
3123 citiri

Ma intreaba un prieten ce opinie mi-am format despre actuala problema guvernamentala. I-am raspuns ca nu stiu sa fie vreo problema guvernamentala, asa ca nu am nicio opinie la ceea ce nu stiu sa existe.

Apoi am explicat o chestie evidenta.

De la primul Guvern pseudo-Dragnea (regret, dar numele fatadei imi scapa, era un ins cu niste carti publicate si ascunse, ca sa nu afle nimeni ce a semnat in ele) incoace, nu a fost nicio problema ca premierul sa nu aiba nicio treaba cu exercitarea functiei de sef al Executivului, deoarece nu el sau ea luau vreo decizie executiva, ci seful din umbra (care nu era neaparat seful prezumat).

Ministrii care nu iau decizii, ci seful din umbra

Sub aceste personaje de fatada, guvernele, de la primul pseudo-Dragnea incoace, au fost populate cu ministrii care nu au avut nicio problema cu faptul ca habar nu aveau ce e cu ei in acele demnitati inalte, deoarece nu ei luau vreo decizie executiva ministeriala, ci seful lor din umbra (care nu era niciodata premierul de fatada).

Dar nu numai ei, premierii si ministrii, nu au avut nicio problema sa ocupe demnitati executive de prima marime, fara sa fie calificati cultural, moral, intelectual, profesional sau politic pentru ele, dar nici Parlamentele Romaniei, care i-au votat pe functii, impreuna cu Presedintele Romaniei, care le-a semnat decretele de numire si le-a primit juramintele constitutionale, nu au avut nici macar o urma usoara de problema cu asta.

"Guvernul meu"

Astfel incat, de cinci ani incoace, nu a fost nicio problema de guvernare cu cele cinci guverne, trei pseudo-Dragnea si doua pro-Iohannis (adica de tipul "Guvernul Meu"), indiferent de scandalurile, certurile, injuraturile, mahalagismul, delatiunile si schimbarile de tabara politica, petrecute intre toti acesti politicieni jalnici si penibili, care ne-au reprezentat si ne reprezinta interesele in fruntea puterii executive a statului.

De ce ar fi acum vreo problema?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în şedinţă se...
#guvern, #problema guvernamentala, #executiv, #Presedintele Romaniei , #guvern