CTP, despre scandalul condamnării premierului în SUA: „Cîţu trebuie să dea socoteală pentru activitatea sa ca premier. Partidul pierde deja”

Joi, 12 August 2021, ora 13:26
6349 citiri
CTP, despre scandalul condamnării premierului în SUA: „Cîţu trebuie să dea socoteală pentru activitatea sa ca premier. Partidul pierde deja”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, critic față de lupta internă din PNL FOTO Captură video

Cristian Tudor Popescu scrie într-un editorial pe Republica.ro că i se pare „absurd” ca premierul să demisioneze pentru o infracţiune pentru care a fost condamnat şi a executat pedeapsa.

Premierul Florin Cîţu a precizat, pe 11 august, întrebat dacă în trecut a fost închis 2 zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

„Ar însemna încălcarea unui principiu juridic care vine din dreptul roman: Non bis in idem – Nimeni să nu fie pedepsit de două ori pentru aceeaşi greşeală. Şi a bunului simţ: cu privire la a demisiona sau a fi demis, dl Cîţu trebuie să dea socoteală pentru activitatea sa ca premier, eventual pentru fanfaronada triumfalistă şi răspunsul stupid superior. Nu ştiu cât costă o pâine, că nu mănânc pâine, nu pentru nerespectarea regulilor de circulaţie într-o tinereţe în care era atât de departe de a deţine o asemenea funcţie.

Traian Băsescu, da, s-a urcat la volan sub influenţa alcoolului în văzul unei ţări întregi, fiind preşedinte în exerciţiu al României, şi n-a plătit în niciun fel pentru asta”, scrie Cristian Tudor Popescu pentru Republica.

Lupta din PNL pentru şefia partidului tinde să „depăşească daunele provocate partidului de campaniile electorale ale PSD. Până acum, mi-a fost pur şi simplu scârbă să comentez această mardeală dezgustătoare, născută din inconştienţa setei de putere – n-au decât să se facă albie de porci unii pe alţii cât doresc. Problema e însă că liberalii sunt principalul partid la guvernare. Indiferent cine va câştiga şi se va tolăni în fotoliul Brătienilor, PNL va pierde, pierde deja. Şi cu partidul, guvernul. Şi cu guvernul, România.”, crede Cristian Tudor Popescu.

USR, critici la adresa premierului

Mai mulți parlamentari de la USR PLUS au lansat atacuri la adresa premierului Flori Cîțu după ce acesta din urmă a recunoscut miercuri, 11 august, că în urmă cu 20 de ani a fost închis în SUA după ce a fost prins băut la volan. „Ipocriții! Să te urci beat la volan înseamnă că îți asumi și că poți ucide pe cineva nevinovat”, acuză deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

Într-un mesaj pe Facebook, Emanuel Ungureanu îl critică dur pe premierul Florin Cîțu și transmite apropouri pentru cei care i-au luat apărarea lui Florin Cîțu.

"Ipocriții! Acest om iresponsabil conduce România. Să te urci beat la volan înseamnă că îți asumi și că poți ucide pe cineva nevinovat. Faptul ca mașinăria de propagandă a lui Câțu, în frunte cu Rareș Bogdan, compară băutul la volan cu o bătaie în curtea școlii, arată nivelul moral al oamenilor care vor să aibă puterea absolută în România.

O întrebare pentru domnul Rareș Bogdan: Dacă un membru al familiei tale ar fi lovit de o mașină condusă de un Câțu beat la volan, ai considera acest fapt ca fiind un lucru minor Ipocriților”, a relatat deputatul USR PLUS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul a calificat vineri drept „iresponsabil” şi „neconstructiv” votul Statelor Unite care blochează candidatura palestiniană la aderarea la ONU, relatează AFP. Douăsprezece ţări...
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Directorul CIA, William Burns, a avertizat, joi, 18 aprilie, că, fără sprijinul SUA, Ucraina are slabe șanse să supraviețuiască și anul acesta atacului rusesc, potrivit CBS News. Ucraina...
#ctp, #Florin Citu, #alcool, #volan, #SUA, #inchisoare , #stiri politice