Creste perioada de retinere a unei persoane? Ce spun Chelaru si Zegrean

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 19:57
2566 citiri
Creste perioada de retinere a unei persoane? Ce spun Chelaru si Zegrean

Presedintele comisiei pentru revizuirea Legii fundamentale, senatorul PSD Ioan Chelaru, sustine ca actualul text constitutional cu privire la durata pentru care poate fi retinuta o persoana este unul foarte bun. Nici presedintele CCR, Augustin Zegrean, nu crede ca trebuie modificata perioada de retinere.

Senatorul PSD a comentat, marti, propunerea privind prelungirea termenului de retinere de la 24 de ore la 48 de ore sau chiar la 72 de ore.

"Este o propunere care a venit din partea DNA, a fost o propunere facuta si in prima parte a comisiei, atunci a fost respinsa, apreciindu-se ca termenul actual este suficient pentru a acoperi si liberatate cetateanului si posibilitatea ca organul de urmarire penala sa-si faca ancheta. Parerea mea personala este ca texul actual este foarte buna", a spus Chelaru, citat de Mediafax.

Referitor la imunitatea parlamentara, senatorul social-democrat considera ca aceasta "trebuie sa se rezume numai la declaratii si vot", aratand ca este totusi o discutie referitoare la acest subiect.

CSM vrea ca suspectii sa fie retinuti o perioada mai lunga: De ce nu ajung 24 de ore

La randul sau, presedintele CCR, Augustin Zegrean, a explicat de ce, din punctul de vedere constitutional, nu poate fi modificata perioada de retinere a unei persoane.

"In Constitutia noastra, acum, se spune ca durata retinerii nu poate depasi 24 de ore. Aceasta este o garantie a dreptului la libertate, iar articolul 152 din Constitutie spune ca nu pot face obiectul revizuirii, printre altele, garantiile drepturilor fundamentale", a explicat Zegrean, citat de Mediafax.

Fara arest preventiv pentru corupti: Serban Nicolae acuza CSM de "crasa incompetenta si aroganta"

Revizuirea Constitutiei: Ce rol vor avea Guvernul si presedintele. Cand avem referendum

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis ca perioada de retinere ar trebui majorata la 48 de ore, ceea ce ar reprezenta o perioada rezonabila, in acelasi timp fara a fi o ingerinta majora in libertatea persoanei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#perioada retinere Constitutie, #perioada retinere 48 ore , #constitutie