Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, în Piața Universității: "Au dat restricţii împotriva românilor, apoi le-au încălcat. Au organizat un Congres mamut la Romexpo"

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 19:54 2753 citiri
Copreședintele AUR FOTO Facebook/ Claudiu Târziu

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a declarat sâmbătă, 2 octombrie, la protestul care a avut loc în Piaţa Universităţii împotriva restricţiilor instituite de autorităţi în contextul pandemiei, că Guvernul Cîţu trebuie să plece acasă.

"Guvernul Cîţu trebuie să plece acasă. Trebuie să înceteze politica de discriminare a unor români, trebuie să înceteze politica de învrăjbire a unor categorii de români împotriva celorlalţi, trebuie să înceteze atacurile la adresa bisericii noastre naţionale (...). Klaus Iohannis a recunoscut cu jumătate de gură că acest stat a eşuat, dar nu a eşuat doar în a-şi apăra cetăţenii de boală, a eşuat pe toate planurile, a eşuat pe plan internaţional, a eşuat pe plan economic, a eşuat pe plan medical, a eşuat să guverneze normal. Au vrut să ne propună o nouă normalitate, să ne închidă în case, să ne pună botniţe (...), să ne vaccineze", a spus Claudiu Târziu.

El s-a arătat convins că Guvernul va pleca după moţiunea de cenzură.

"Să vedem pe cine va pune preşedintele Iohannis în locul lui Cîţu. Îl va pune din nou pe Cîţu? Dacă-l va pune pe Cîţu, va trebui să plece cu el de mână de data aceasta. Iohannis, prea mult te-am răbdat, acum eşti la un pas să fii suspendat şi demis. (...) Vrem un Guvern pentru români, nu unul împotriva românilor. (...) Au dat restricţii împotriva românilor, apoi le-au încălcat (...), au organizat un Congres mamut într-o sală închisă la Romexpo", a adăugat Claudiu Târziu.

La rândul său, copreşedintele AUR George Simion a spus că protestul este pentru libertate, pentru generaţiile care vin.

"Dacă nu dăm astăzi Guvernul jos, mâine ăştia o să interzică orice miting, mâine ăştia o să ne ia dreptul la viaţă, aşa că ne-am adunat cu toţii aici pentru libertatea noastră. Au venit români din toate colţurile ţării, au venit şi poliţişti alături de noi, pentru că nu mai vor să amendeze românii. Au venit alături de noi şi cadre medicale, pentru că s-au săturat să le dea alţii ordine (...), suntem în stradă toate categoriile sociale, români de peste tot care s-au săturat de Florin Cîţu, de Klaus Iohannis, tot sistemul lor, îi vrem jos (...), sunt alături de noi fermieri care nu au unde să-şi vândă produsele, sunt alături de noi mici producători, ţărani", a spus George Simion.

El a adăugat că protestul nu este doar din cauza restricţiilor, ci împotriva întregului sistem care a distrus România de 30 de ani.

Manifestarea din Piaţa Universităţii a fost iniţiată de AUR. După ce au protestat în Piaţa Universităţii, manifestanţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, unde alţi oameni îşi manifestă deja nemulţumirea faţă de restricţiile instituite de autorităţi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News