Contre PSD-PNL pe statut - Nicolicea, lui Chiuariu: Nu-mi taiati dumneavoastra vorba

Luni, 11 Februarie 2013, ora 19:25 3598 citiri
Foto: Camera Deputatilor

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a avut, luni, in comisiile juridice reunite, un schimb de replici cu senatorul PNL Tudor Chiariu si deputatul PNL Alina Gorghiu, pe marginea Statutului parlamentarilor.

Dupa o pledoarie juridico-procedurala de peste 15 minute in care Nicolicea a concluzionat ca "sustinerea lui Chiuariu e falsa", referitor la pierderea mandatului in urma neconstestarii unei hotarari a ANI, Tudor Chiuariu i-a spus in cele din urma lui Nicolicea ca a inteles mesajul sau si a dorit sa continue dezbaterile.

"Nu-mi taiati dumneavoastra vorba, pentru ca o faceti cu intentie pentru ca nu va convine ce va spun, ca va combat pe dumneavoastra", i-a replicat taios Nicolicea. "Da, va multumim, cred ca toti am inteles...", a declarat Chiuariu.

"Nu, dumneavoastra sunt convins ca nu ati inteles", a revenit Nicolicea.

De partea lui Chiariu a intervenit imediat colega sa Alina Gorghiu care i-a cerut lui Nicolicea sa nu polemizeze cu Chiuariu deorece pozitia acestuia este pozitia tuturor parlamentarilor PNL.

"Domnule Nicolicea, eu cred ca aici, cu atatia colegi de fata si presa de fata nu cred ca trebuie sa transformam o discutie de principiu intr-o polemica personala. Pozitia nu este a dlui deputat Chiuariu, nu mai polemizati cu dl presedinte al comisiei de la Senat, pozitia este a grupurilor parlamentare PNL. Ca atare, o sa va rog sa ne respectati libertatea de opinie fundamentata juridic. Cred ca nu e momentul de declaratii politice", a declarat Gorghiu.

Propunerile lui Basescu privind statutul alesilor, respinse

Comisiile juridice reunite au decis luni, cu 20 de voturi "pentru", cinci voturi "contra" si o abtinere, eliminarea din Statutul deputatului si senatorului a articolului care spune ca mandatul unui ales inceteaza daca nu contesta un raport de incompatibilitate dat de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Modificarea a fost ceruta de presedintele Traian Basescu.

Plenul Parlamentului a decis, joi, sa retrimita la comisie Legea de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor dupa ce PNL a decis sa voteze impotriva unuia dintre amendamente, in ciuda celor convenite anterior la nivelul conducerii USL.

Statutul parlamentarilor, retrimis la comisie. Conflict PNL - PSD

Bugetul, adoptat de parlament: Daca statutul nu se modifica, deputatii raman fara salarii in mai

Comisia de Statut a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, raportul la cererea de reaxaminare a Statutului parlamentarilor, in care au fost insusite modificarile solicitate de seful statului, Traian Basescu.

Conform deciziei, parlamentarul care nu face contestatie la Raportul ANI isi pierde mandatul in termenul prevazut de lege, contestarea in instanta a raportului ANI urmand a se face in 15 zile, termenul fiind prevazut in legea ANI si de Codul de procedura civila.

Punctul de vedere al ANI cu privire la Statutul parlamentarilor

Luni, presedintele Traian Basescu a decis sa retrimita la Parlament pentru reexaminare legea de modificare a Statutului parlamentarilor, invocand, printre altele, faptul ca acesta vine in contradictie cu recomandarile din Raportul MCV si propunand dezbatere publica asupra proiectului.

Modificarile aduse recent statutului de catre Parlament au fost criticate si in raportul MCV privind Romania.

In raport, Comisia Europeana cerea ca parlamentarii incompatibili sa demisioneze, iar celor care sunt anchetati penal sa le fie ridicata imunitatea. Purtatorul de cuvant al Comisiei, Mark Gray, aprecia, raspunzand unei intrebari, ca in ultimele luni s-au facut "ceva progrese" in acest domeniu, dar ca apar in continuare cateva probleme si semne de intrebare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
SC USL Felix SRL
rank 1
Ce contre dă Alinaaaa........
Ioan din Chicago
rank 5