Contre Cristian Preda - Ioan Oltean pe tema unui nou referendum

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 22:302490 citiri
Contre Cristian Preda - Ioan Oltean pe tema unui nou referendum
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, este de parere ca un nou referendum pe tema Parlamentului unicameral, evocat de presedintele Traian Basescu, este "caduc, totalmente nepotrivit si nu e binevenit".

"Pentru Parlament unicameral a fost un referendum, poporul s-a pronuntat. Nu cred ca se mai impune un nou referendum cu aceasta tema. Poporul si-a spus opinia in legatura cu Parlamentul unicameral si orice referendum pe aceasta tema este caduc, totalmente nepotrivit si nu e binevenit", a spus Ioan Oltean, potrivit Evenimentului Zilei.

Drept replica, europarlamentarul Cristian Preda il contrazice, afirmand ca un nou referendum ar fi "potrivit si binevenit".

"Cred ca, in conditiile in care USL a nesocotit vointa populara exprimata in 2009, un nou referendum e de mare actualitate, potrivit si binevenit. Mai mult decat atat, cred ca n-ar fi rau sa-l avem chiar mai devreme, si anume in aceeasi zi cu europenele, pe 25 mai.

In fond, si la primele alegeri pentru Parlamentul European, tinute in noiembrie 2007, am avut simultan cu acel scrutin si un referendum despre votul uninominal, presedintele propunand sistemul majoritar in doua tururi. Cetatenii l-au vrut, doar PNL si PSD l-au refuzat, fiindca, desi nu se numeau inca USL, lucrau deja impreuna impotriva lui Basescu.

Iar rezultatul acestei indarjiri a fost modul de scrutin care in 2008 i-a cadorisit cu mandate pe cei clasati pe locurile 2, 3 si 4, pentru ca in 2012 sa zamisleasca Parlamentul obez si lenes de azi", a scris Cristian Preda pe blog.

Basescu, primele declaratii in 2014: Nu exclud un nou referendum pentru unicameral (Video)

Seful statului a declarat, luni, ca nu exclude posibilitatea declansarii unui nou referendum pentru Parlament unicameral odata cu prezidentialele.