Continua criticile la adresa angajarii Vioricai Dancila la BNR. Cristian Diaconescu: ''Nu are niciun fel de deschidere internationala"

Joi, 27 Mai 2021, ora 15:10 5356 citiri
Viorica Dancila a fost premier PSD FOTO Facebook/ Viorica Vasilica Dancila

Presedintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat joi, 27 mai, la Braila, ca fostul premier PSD Viorica Dancila nu are deschidere internationala si nu intelege de ce guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a numit-o consilier.

"Nu cunosc care sunt criteriile pe care domnul guvernator Isarescu, un om cu contacte internationale foarte serioase, le-a avut in vedere cand a numit-o consilier. Probabil multe cazuri de acest gen. Am mai fost intrebat daca dansa are deschiderea internationala, pentru ca domnul Vasilescu (Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, n.r.) a spus la un moment dat ca acesta ar fi fost argumentul. Eu, din cate stiu, doamna Dancila nu are niciun fel de deschidere internationala de natura sa genereze o valoare adaugata in plan international pentru Banca Nationala", a declarat Diaconescu.

Fostul premier social-democrat Viorica Dancila a fost angajata consultant la BNR in cadrul Departamentului pentru economia verde, iar fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pascu va fi unul dintre consultantii care se vor ocupa de geopolitica, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei.

"Doamna Dancila este angajata consultat in Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atatia ani, are legaturi in Parlamentul European. Doamna Dancila a fost si prim-ministru. Mircea Pascu va fi unul dintre acesti consultanti care se va ocupa de geopolitica", a spus Adrian Vasilescu.

De asemenea, Adrian Vasilescu a mentionat ca in prezent se poarta discutii si cu alte persoane pentru ocupa functii in departamentele BNR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com