Constantin Simirad repara cu bani publici un pod in stare buna

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 22:48 1948 citiri

O serie de stenograme ale sedintei Consiliului Judetean Iasi arata cum Constantin Simirad aloca 300.000 de lei pentru un pod din comuna Sinesti, care este in stare perfecta de functionare.

Desi consilierii PD-L sustin ca podul a fost afectat de inundatii, raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si constarile reporterilor pe teren au aratat ca podul este in stare perfecta de functionare, informeaza Ziarul de Iasi.

Stenogramele arata cum presedintele CJ, Constantin Simirad, incearca sa treaca votul pentru alocarea banilor, insa consilierii PSD si PNL se opun, pe motiv ca nu se cunoaste exact situatia din teritoriu.

"Poate ar trebui o analiza mai atenta cu banii acestia dirijati pe zona aceea. Sa mearga un colectiv, sa vada ce este acolo", spune consilierul Magdalena Lupu, de la PNL, adaugand ca banii, desi sunt veniti prin donatie de la Primaria Capitalei, nu sunt veniti "cu destinatie".

Consilierii Opozitiei au cerut lista cu toate obiectivele care trebuie reabilitate dupa dsitrugerea lor de inundatiile din vara, insa Constantin Simirad preseaza pentru alocarea banilor. In stenograme apare si interventia lui Catalin Bulgariu, de la PSD, care intreaba de ce lista de prioritati de la ISU s-a transformat intr-o lista cu o singura prioritate, podul din Sinesti.

Presedintele Consiliului Judetean ii da si raspunsul: "Pentru ca avem 300.000 lei si s-a gasit o lucrare de 300.000 lei, atat, de asta. De ce nu intelegeti romaneste? S-a gasit o lucrare de 300.000 lei, ca altfel, daca vreti, o impartim si in 20, dar nu ai ce face cu ea. Eu zic sa se finalizeze, dupa aia chem primarul de la Bucuresti sa vina la inaugurarea podului respectiv, sa vada ca asta l-a platit Bucurestiul".

Dupa ce votul din Consiliul Judetean asupra alocarii banilor nu a trecut, Simirad explica si de ce consilierii nu au fost de acord cu proiectul: "Nu as vrea sa insinuez, dar vreau sa spun ca s-a dat avizul in comisii, insa probabil nu s-a ajuns la o intelegere dupa, pentru ca nu vad cum la comisii dai avizul si dupa aceea nu. Nu s-au inteles la pret, cineva. O sa aflu cine, fiti siguri".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News