Consiliul Local Sector 1 a respins un proiect privind rezolvarea problemelor cu căldura în cartierul Aviaţiei

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 07:24 3363 citiri
Proiectul nu a fost votat de PSD şi PNL FOTO Facebook/ Primăria Sector 1

Consiliul Local Sector 1 a respins în şedinţa de joi un proiect de hotărâre privind rezolvarea problemelor cu căldura şi apa caldă în cartierul Aviaţiei.

Proiectul de hotărâre, respins cu 7 abţineri, 7 voturi împotrivă şi 11 pentru, prevedea că se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 1 de a coopera cu Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA. Potrivit proiectului de hotărâre, urma să fie demarat unui proiect-pilot la Punctul Termic 5 Aviaţiei pentru a veni în sprijinul locuitorilor din blocurile în care sunt probleme cu alimentarea cu apă caldă şi căldură pe timpul iernii. Soluţia consta în conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termice cu probleme.

"Nu avem până în prezent nicio analiză cu privire la acest sistem care se va implementa. (...) Nu ştim nimic despre nivelul de zgomot, nu ştim nimic despre poluare, despre riscurile la care pot fi expuşi cetăţenii din zonă, nicio analiză cost-beneficiu. Ţinând cont că încă e devreme, septembrie, mai avem un pic de timp, am rugămintea să transmiteţi Consiliului Local aceste date, astfel încât să votăm în cunoştinţă de cauză acest proiect", a declarat viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb (PNL).

Consilierul local PSD Cristian Tudose a spus că ar dori ca data viitoare când se va supune spre aprobare acest proiect în cuprinsul lui să se regăsească şi obligativitatea plăţii integrale a tuturor datoriilor Termoenergetica către CET Griviţa.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a scris pe Facebook că acest proiect nu a fost votat de PSD şi PNL. Ea a menţionat că aceeaşi situaţie s-a întregistrat şi referitor la proiecte de hotărâre importante privind: transmiterea în administrare a bulevardului Ion Mihalache şi Căii Griviţei în vederea reabilitării şi modernizării; rectificarea bugetului general centralizat al Sectorului 1; proiectul-pilot privind monitorizarea calităţii aerului din şcoli; acordul de finanţare din fonduri nerambursabile din granturi CEE şi Norvegiene pentru un program destinat incluziunii romilor; aprobarea măsurilor privind participarea Sectorului 1 la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în Municipiul Bucureşti; Regulamentul pentru eliberarea domeniului public de panourile publicitare sau chioşcurile amplasate nelegal.

În altă ordine de idei, PNL Sector 1 a postat pe Facebook că Alianţa PSD-USR PLUS la sectorul 1 "funcţionează ceas", referindu-se la adoptarea proiectului prin care se solicită CGMB transmiterea în administrarea autorităţii locale a Parcului "Regele Mihai I al României", precum şi a Parcului Cişmigiu, aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în vederea reabilitării şi modernizării lor.

"Parcurile actuale ale sectorului sunt PRAF, d-na primar se plânge că nu sunt bani la buget, în schimb vrea să dea peste 150 de milioane lei (!!!) pentru două parcuri ale PMB", a adăugat PNL Sector 1.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza exodusalltime
exodusalltime
rank 5
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5
Sabotajul Rosu !