Consilierii locali din Orsova, obligati sa recite cate o poezie de Eminescu

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 18:58 1830 citiri
Foto: Arhiva

Consiliul Local Orsova a adoptat o hotarare care prevede ca fiecare consilier sa recite cate o poezie de Mihai Eminescu, la cea de-a XX-a editie a "Festivalului International de Poezie - Eminescu".

Articolul 2 al HCL nr. 101/ 30.11.2010 mentioneaza ca "se aloca suma de 1.200 lei, reprezentand contributia Consiliului Local si a Primariei municipiului Orsova la bugetul festivalului, iar fiecare consilier trebuie sa spuna cate o poezie de Mihai Eminescu". Hotararea, care a primit 15 voturi "pentru" si doua "impotriva", a fost propusa de consilierul local PNL Dumitru Patasanu, informeaza Mediafax.

Explicatia acestui moment inedit, chiar si pentru politica romaneasca, este oferita de initiator. Acesta spune ca, mai intai, a propus un proiect prin care sa se aloce fonduri pentru organizarea festivalului, in 14 ianuarie, dar cativa consilieri s-au opus, astfel ca initiatorul a vrut sa se "razbune" si a introdus amendamentul care presupune ca fiecare ales sa recite cate o poezie.

Constantin Negulescu, consilier independent si fost primar al municipiului Orsova, i-a ironizat pe consilierii care au votat proiectul.

"Atunci cand a luat aceasta hotarare Consiliul Local cred ca a fost lovit de flacara violet sau albastra, numai asa poti vota ca fiecare consilier sa spuna cate o poezie", a spus Negulescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News