Consilierii judeteni isi cumpara laptopuri, dar "uita" sa le foloseasca

Luni, 14 Martie 2011, ora 10:38 3104 citiri

Consilierii judeteni din Dolj au primit laptopuri in valoare de 5.500 de lei bucata, pe care ar trebui sa le foloseasca la sedintele lunare, insa acestia s-au facut ca le-au "uitat" acasa pe motiv ca sunt incomode.

Alesii se scuza acum spunand ca notebook-urile ar trebui sa aiba softuri actualizate, insa specialistii in IT considera ca investitia este mai mult decat suficienta.

Cei 37 de consilieri si conducerea executiva a institutiei au primit laptopurile in urma cu trei ani, tocmai pentru ca s-au plans ca sunt nevoiti sa care cu bratul dosare de sute de pagini la fiecare sedinta.

Ideea cumpararii de calculatoare portabile ii apartine lui Ionel Pana, care le-a spus sefilor CJ Dolj ca e timpul ca si administratia judeteana "sa intre in era tehnologiei". La acea vreme s-au dat pe calculatoare peste 200.000 de lei.

"Laptopul consilierilor face fata la majoritatea cerintelor actuale, dar ca procesor Intel au fost lansate pe piata de IT seriile I3, I5 si I7, care sunt mult mai performante. In plus, o licenta de Windows Vista costa de 10 ori mai putin acum decat in 2008", a explicat Madalin Matasaru, specialist IT, pentru Adevarul.

Notebook-urile au fost folosite in primele sedinte organizate dupa achizitie, insa acum sunt gasite tot felul de scuze: fie aparatul a fost uitat intr-un birou chiar inaintea sedintelor de consiliu, fie sunt greu de folosit, fie se dovedesc inutile fara investitii suplimentare.

In aceeasi categorie intra si consilierii din Baia Mare, care, in septembrie 2006, au votat cheltuirea a 203.000 de lei pentru 29 de laptopuri, a 7.000 de lei bucata. Pretul mare de achizitie a fost justificat prin faptul ca fiecare dintre laptopuri era insotit de geanta, mouse si licenta de utilizare pentru Windows XP si Microsoft Office.

In 2007, Primaria Ploiesti a achizitionat 45 de laptopuri Fujitsu-Siemens pentru consilieri si aparatul propriu. Un laptop a fost cumparat la pretul de 2.000 de euro.

In Sibiu, Administratia a achizitionat la mijlocul anului trecut 34 de notebookuri pentru consilierii judeteni. Investitia facuta a fost de aproximativ 170.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News