Consilieri prezidentiali in PMP? "N-am luat nicio decizie, presedintele nu impune nimic"

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 11:37
3933 citiri
Consilieri prezidentiali in PMP? "N-am luat nicio decizie, presedintele nu impune nimic"

Consilierii prezidentiali Adrian Radulescu si Razvan Murgeanu au dezmintit, marti, o informatie aparuta pe surse, luni seara, potrivit careia ar urma sa demisioneze din functiile de la Administratia Prezidentiala pentru a se inscrie in Partidul Miscarea Populara (PMP).

Potrivit unor surse citate de Mediafax, mai multi consilieri prezidentiali ar urma sa decida in cateva zile daca pleaca de la Palatul Cotroceni pentru a se inscrie in PMP.

Consilierul pentru Politici Economice si Sociale, Adrian Radulescu, a afirmat ca discutia referitoare la acest subiect este una mai veche.

"Asta a fost o discutie de acum doua luni, trei luni, nu mai stiu, cred ca prin noiembrie. La acea discutie a fost daca suntem dintre consilieri care dorim sa facem politica, nu putem fi si consilieri, si politicieni. Asta a fost discutia", a declarat fostul deputat PDL, pentru Ziare.com.

Tomac: Partidul Miscarea Populara mizeaza pe sprijinul lui Traian Basescu

Intrebat daca a avut loc vreo discutie cu presedintele Traian Basescu, in acest sens, consilierul a raspuns: "Nu, nu s-a discutat", adaugand insa ca seful statului nu s-ar opune unei plecari a vreunui consilier.

"Din cate il cunosc eu pe domnul presedinte, nu impune ceva. Au mai fost colegi care au mai luat anumite decizii si au plecat. Deci nu suntem nici noi indispensabili. E o chestiune care se poate rezolva pe cale amiabila, daca ma intrebati pe mine. Nu impune nimanui ceva cu forta. Nu stiu ce spun altii, dar realitatea e asta pe care o spun eu", a mai spus Adrian Radulescu.

Acesta a subliniat ca nu stie de unde a aparut informatia respectiva.

"Cineva a vrut sa dea vreo stire. Deocamdata, nu am luat nicio decizie. Pana nu se inscrie Partidul Miscarea Populara, nu avem ce sa discutam. Dupa aceea, om vedea. Am vazut si eu numele, e o stire de care habar n-am de unde a aparut si ce a aparut. Efectiv nu stiu. Astazi o sa ne intalnim, sa discutam, sa vedem despre ce e vorba, pentru ca pur si simplu a fost o informatie care nu e reala, ca nu s-a discutat nimic", a mai spus consilierul prezidential.

Murgeanu: Nu stiu nimic de chestia asta, dar nu esti legat de scaun

De asemenea, consilierul de stat la Cancelaria presedintelui, Razvan Murgeanu, a afirmat ca nu stie nimic despre acest subiect: "Nu m-am intalnit cu niciunul dintre colegii mei, asa ca nu pot sa va dau nicio informatie, nu stiu".

Intrebat daca au fost discutii pe acest subiect cu ceilalti consilieri, in trecut, fostul viceprimar al Capitalei a raspuns: "Nu vorbim de asa ceva".

"Eu am treaba mea aici, fiecare le stie pe ale lui. (...) Credeti-ma, ca daca as fi stiut ceva, ca n-am ce sa ascund, n-am nicio treaba cu chestia asta...", a declarat fostul democrat-liberal, pentru Ziare.com.

Acesta a explicat totusi ca oricand poate inceta colaborarea intr-o functie si ca nu exista functii pe viata.

"Daca o fi sa se intample, asta e. Oricum te gandesti, nu esti legat de un scaun, Doamne iarta-ma, m-am gandit si cand eram secretar de stat, si cand eram viceprimar. Nu exista functii pe viata aici, nu exista asa ceva, asta este o prostie.

Cine crede chestia asta e aberant, nu exista functii pe viata. Oricand poti sa te astepti sa iti inceteze colaborarea mai ales intr-o functie in care esti numit, nu esti ales. Daca ai fi ales, as intelege, dar cand esti numit, ce sa discutam?", a mai afirmat Razvan Murgeanu.

Totodata, acesta a mai spus ca nu are nicio informatie referitoare la acest subiect, nici legat de colegii sai.

Miscarea Populara isi stabileste strategia in Consiliul National de sambata

La randul sau, Daniel Funeriu a dezmintit si el pe contul sau de Facebook ca si-ar fi dat demisia pentru a se inscrie in PMP: "Aud noutati despre viata mea la televizor. Nu mi-am dat demisia".

Documentele de infiintare a Partidului Miscarea Populara, care are sigla un mar si culorile verde si albastru, au fost depuse la tribunal pe 23 iulie. Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, la mijlocul lunii septembrie, cererea de infiintare a partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#consilieri prezidentiali Partidul Miscarea Populara, #consilieri prezidentiali PMP, #Adrian Radulescu Miscarea Populara, #Razvan Murgeanu Miscarea Populara , #consilier