Consilier judetean PDL: USL practica un nepotism desantat

Marti, 28 Mai 2013, ora 23:41
1128 citiri
Consilier judetean PDL: USL practica un nepotism desantat
Foto: Arhiva

Liderul grupului consilierilor judeteni PDL Cluj, Alexandru Coroian, a acuzat USL ca practica "un nepotism desantat", precizand ca doi fosti membri in CA a Tetarom si RAADPP au fost succedati de rude apropiate.

Astfel, Coroian a sustinut marti ca doi fosti membri in consiliile de administratie (CA) ale celor doua institutii, aflate in subordinea Consililui Judetean (CJ), "au lasat mostenire functiile unor rude apropiate", informeaza Mediafax.

"Cand se pune problema inlocuirii unor membri in consiliile de administratie ale unor institutii din subordinea CJ Cluj, functiile au devenit succesorale, iar USL practica un nepotism desantat. Este o afacere de familie, pleaca sotul, vine sotia, pleaca tatal, vine fiul.

Doi fosti membri in consiliile de administratie ale SC Tetarom SA si Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) Cluj au lasat mostenire functiile unor rude apropiate. Astfel, Cristian Matei a demisionat in februarie din functia de membru in CA al Tetarom, dar a lasat-o in locul sau pe sotia sa, Livia Dorina Matei, iar Teodor Morar, care a fost presedintele CA, a demisionat de la RAADPP in luna aprilie, dar a fost inlocuit de fiul sau, Dan Ioan Morar, ca membru al CA.

Este inadmisibil ce se intampla", a spus Coroian.

Incalcarea legii privind proportia partidelor

Potrivit acestuia, numirile membrilor in CA de la nivelul unor institutii subordonate CJ Cluj au incalcat prevederile Legii nr. 215/ 2001 in ceea ce priveste pastrarea proportiei partidelor rezultate in urma alegerilor locale.

"USL a ignorat cu buna stiinta prevederile legale astfel incat s-a ajuns in situatia in care, luand o medie de sapte membri intr-un CA, PDL are un singur reprezentant, iar USL are patru, in conditiile in care ponderea noastra ca partid este de 33 la suta la nivel judetean", a afirmat liderul grupului consilierilor judeteni PDL.

Noile numiri in consiliile de administratie ale celor doua institutii din subordinea Consiliului Judetean Cluj au fost aprobate, luni, in sedinta deliberativului judetean.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca noile numiri in consiliile de administratie au fost legale.

Un membru in CA de la SC Tetarom SA, care administreaza parcurile industriale din judetul Cluj, sau in CA al RAADPP, care administreaza drumurile judetene, incaseaza o indemnizatie lunara de 900 de lei brut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#USL nepotism, #consilier PDL acuzatii USL , #consilier