Conducerea Parlamentului decide, luni, asupra infiintarii Comisiei Calarasi (Video)

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 07:07
1530 citiri
Conducerea Parlamentului decide, luni, asupra infiintarii Comisiei Calarasi (Video)

Conducerea Parlamentului urmeaza sa decida, luni, asupra infiintarii Comisiei parlamentare de ancheta privind achizitia unui teren in judetul Calarasi de catre Ioana Basescu.

Sedinta Birourilor permanente reunite in care urmeaza sa fie luata aceasta decizie este programata luni la pranz. Proiectul de hotarare privind infiintarea comisiei va fi apoi supus votului plenului renunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cel mai probabil marti.

Membrii Birourilor permanente reunite au discutat si in precedenta sedinta despre infiintarea comisiei, convenindu-se atunci ca aceasta sa fie formata din 15 membri din toate grupurile parlamentare: PSD - 6 membri, PNL - 4, PDL - 2 si cate un reprezentant din partea UDMR, PC si PPDD.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi nu are nicio relevanta si nu are nicio logica aceasta ancheta, aratand ca democrat-liberalii nu isi vor desemna reprezentanti.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Mate Andras, a declarat ca Uniunea nu sustine infiintarea comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea tranzactiei terenului achizitionat de Ioana Basescu in judetul Calarasi, dar isi va desemna un membru in cazul in care aceasta se va constitui.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 25 noiembrie, dupa sedinta conducerii partidului, ca liberalii sunt "favorabili" constituirii comisiei de ancheta Calarasi, fiind discutate si numele parlamentarilor care sa faca parte din aceasta, respectiv Ioan Cupsa, Traian Dobrinescu, Dorin-Mircea Dobra.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in urma unei discutii in biroul presedintelui Camerei Deputatilor cu liderii grupurilor PSD, ca deputatul Eugen Nicolicea va fi "probabil" presedintele Comisiei de ancheta in cazul Calarasi.

"Presedinte probabil ca va fi domnul deputat Nicolicea", a anuntat Ponta, mentionand ca mai sunt propusi ca membri ai comisiei senatorii Gabriela Firea, Serban Nicolae, Mihai Fifor si deputatii Ioan Adam si Adrian Solomon.

La randul sau, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a sustinut ca este posibil sa fie propusa pentru sefia comisiei de ancheta si Gabriela Firea, urmand ca decizia sa fie luata in BPN al PSD.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Comisie Ioana Basescu teren, #Ioana Basescu teren Calarasi, #Ioana Basescu Comisie Calarasi , #comisie