Comisia de ancheta il baga in hora si pe Iohannis, caruia i-a trimis o scrisoare de nemultumire

Luni, 28 August 2017, ora 13:267057 citiri
Comisia de ancheta il baga in hora si pe Iohannis, caruia i-a trimis o scrisoare de nemultumire
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 il implica si pe presedintele actual, Klaus Iohannis, in intreaga tevatura, dupa ce i-a trimis o scrisoare de nemultumire la adresa fostului sef SRI George Maior.

Presedintele Comisiei de ancheta, deputatul PSD Consuela Florea, a spus ca Maior s-a prezentat la audieri, insa membrii nu au fost multumiti de raspunsurile primite.

"La propunerea colegului nostru domnul Plesoianu, colegii au votat o informare catre presedintele Romaniei cu privire la faptul ca raspunsurile date de domnul Maior nu au fost satisfacatoare.

(...) Cu siguranta nu avem competente sa cerem sanctionarea, au decis ca este util un astfel de demers, nu astept nimic, ci doar pun in aplicare ce au decis prin vot colegii", a precizat Florea.

De asemenea, aceasta a precizat ca il asteapta la discutii si pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, dar si pe procurorul general Augustin Lazar, pana la sfarsitul saptamanii. Cei trei ar urma sa vorbeasca despre dosarul clasat pe care seful Parchetului General a refuzat sa il trimita Comisiei.

"Doresc doar informatii care sa ma ajute sa redactez un raport cat mai clar si cat mai asumat. Colegii au votat sa aflam si punct de vedere al ministrului, pentru ca desi CCR a stabilit obligativitatea, procurorul-sef al DNA nu s-a prezentat.

(...) Am avut o discutie cu dl Toader, m-a informat cu privire la faptul ca procurorul general a initiat, dorit acest dialog. Aceasta discutie va avea loc in cursul acestei saptamani.

O eventuala sesizare a CCR se va face, iar o decizie a CCR va veni dupa ce comisia se va fi incheiat. Dupa pronuntarea deciziei CCR, oricum comisia se va inchide", a mai spus Consuela Florea.

"Domnul Tudorel Toader isi va exercita rolul de mediator si in cursul acestei saptamani Biroul Comisiei de ancheta va avea o intalnire cu procurorul general (...) pentru discutii pe tema dosarului clasat solicitat de Comisia noastra", a adaugat deputatul PSD.

Amintim ca, pe 11 august, Comisia de ancheta i-a cerut ministrului Toader sa-l verifice pe procurorul general - iata si care a fost reactia ministrului Justitiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Vasile_Roaita
rank 5
Balivernele lui Consuela la instigarea bandei organizate