Comisia de ancheta ii cheama la raport pe Geoana, Sova si Hrebenciuc. Iata calendarul audierilor

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 14:44
3407 citiri
Comisia de ancheta ii cheama la raport pe Geoana, Sova si Hrebenciuc. Iata calendarul audierilor
Foto: Facebook/ Fifor Mihai

Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din anul 2009 a decis, miercuri, care va fi calendarul primelor audieri.

Presedintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, a anuntat ca primul care va fi audiat va fi jurnalistul Dan Andronic, cel care de altfel a si facut dezvaluirile privind intalnirile din seara turului al doilea al alegerilor.

"Luni, primul invitat va fi domnul Dan Andronic, pentru ca de aici a pornit intreaga poveste. O sa invitam si presedinta Autoritatii Electorale Permanente de la acel moment, Ana Maria Patru.

Marti ne vedem cu Mircea Geoana, cu Dan Sova si cu Viorel Hrebenciuc, seful campaniei electorale a PSD de atunci. Miercuri, vom audia pe ministrul de Interne de atunci, Vasile Blaga, si pe seful STS, Marcel Opris", a precizat Fifor.

Tot miercuri, vor fi chemati fostii secretari de stat din Ministerul de Interne Mihai Capra si Marcel Opris.

La observatia unui jurnalist ca unele dintre aceste persoane au probleme penale, Fifor a precizat: "Nu cred ca are legatura acest aspect cu activitatea comisiei noastre, chemam aceste persoane pentru calitatea pe care o aveau atunci".

"Comisia nu este o comisie de ancheta penala. Este o comisie ce si-a propus sa stea de vorba cu cat mai multa lume, care are ca scop aflarea adevarului", a mai precizat presedintele comisiei.

Acesta a explicat si de ce nu a fost chemat si Traian Basescu saptamana viitoare, ci doar contracandidatul sau din turul al doilea, Mircea Geoana.

"Colegii au spus ca este corect sa incepem audierea cu cei care au sesizat neregulile. Nu ne-am dorit in niciun moment sa para o activitate politica.

Va fi invitat si dl Traian Basescu, vor fi invitati si cei pe care i-a vazut o tara intreaga la TV, cu tabele de informatii. (...) O sa vina si momentul in care ii vom invita pe cei care s-au aflat acolo (acasa la Gabriel Oprea - n.red.). Prima oara am vrut sa il chemam pe Dan Andronic", a mai spus Mihai Fifor.

George Maior, Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi, Vasile Dancu, Gabriel Oprea, precum si Traian Basescu ar putea fi si ei chemati la audieri, in urmatoarele saptamani sau luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Mihai Fifor audieri comisia parlamentara ancheta, #Geoana Sova Hrebenciuc audieri comisie ancheta, #Dan Andronic chemat audieri comisie ancheta , #comisie