Reactia fostului europarlamentar roman condamnat definitiv la 8 ani si jumatate de inchisoare: "Platesc pentru ca nu am plecat capul in fata detinatorilor puterii absolute"

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 19:14
8171 citiri
Reactia fostului europarlamentar roman condamnat definitiv la 8 ani si jumatate de inchisoare: "Platesc pentru ca nu am plecat capul in fata detinatorilor puterii absolute"
Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL FOTO Arhiva personala

Fostul europarlamntar PDL Marian Zlotea, condamnat miercuri, 13 ianuarie, la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru coruptie, a scris un mesaj pe Facebook ca reactie la verdictul instantei.

Zlotea sustine ca procurorii n-au avut probe pentru a justifica condamnarea sa la inchisoare si ca i s-a incalcat dreptul la aparare in timpul procesului.

Fostul europarlamentar PDL, care a primit sentinta in cursul zilei de miercuri, afirma ca i se platesc polite politice din perioada in care a fost membru al PDL si ca actuala sentinta ar avea legatura cu jocurile politice dintre PNL si PDL.

Redam, mai jos, mesajul fostul europarlamentar:

"Sunt nevinovat iar aceasta este o sentinta nedreapta data intr-un dosar bazat in totalitate pe doua denunturi neintemeiate date sub presiune de doi inculpati arestati care, ulterior denunturilor, au fost eliberati.

Toata povestea s-a creionat in jurul actiunilor sociale organizate pe langa biserici in campania electoral din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de coruptie si trafic de influenta fara nicio proba in acest sens.

Instanta de fond a Tribunalului Bucuresti a dispus in ceea ce ma priveste o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineinteles ca am considerat-o nedreapta si am atacat-o. Instanta de apel nu a respectat nici un drept la aparare pe tot parcursul procesului schimband in penultimul termen al pronuntarii incadrarea in trafic de influenta fara ca acest lucru sa se fi solicitat de vreuna dintre partile implicate.

Consider ca aceasta sentinta este nedreapta si este o plata politica pentru simplul fapt ca nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva sa preia PDL.

In acest moment, noul PNL format in urma fuziunii cu PDL nu face altceva decat sa arunce peste bord toti liderii vechiului PDL care s-au trezit, in urma acestei fuziuni, cu tot felul de probleme penale. La fel au procedat si cei dinainte, cei de care am incercat sa protejez partidul, care au condus tara cu ajutorul institutiilor de forta care acum s-au pus in slujba noii puteri.

Voi ataca acesta decizie la ICCJ, la CEDO, la toate institutiile europene abilitate care ma pot ajuta sa-mi dovedesc nevinovatia. Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea ca nu exista nicio proba care sa ma incrimineze. Platesc acum exclusiv pentru simplul fapt ca nu am plecat capul in fata detinatorilor puterii absolute.

Ultimele alegeri parlamentare si tot ce s-a intamplat cu acestea sunt dovada clara ca democratia a fost confiscata in aceasta tara.

In 4 decembrie 2020 am fost amenintat ca daca nu voi renunta la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie voi primi o condamnare cu executare in acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat si am plecat din tara si nu am asistat la monitorizarea electorala pe care o desfasuram in calitate de presedinte al ATRNU!

In acest moment, stiind de aceasta inscenare de sentinta care urma sa mi se pregateasca am parasit Romania si, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic in alta tara. Cu probele si dovezile pe care le am, inclusiv inregistrarile din dosar care imi dovedesc nevinovatia, imi voi cauta dreptatea la CEDO", arata Zlotea pe Facebook.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Marian Zlotea, #zlotea coruptie, #zlotea dna, #condamnare zlotea , #europarlamentar
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Iese Dragnia, intra Barnia, asta de la PNL=PDL, Flutur, scapa Tari-