Colegul unui senator incompatibil: "Sa mori tu, ANI?"

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 20:17
3663 citiri
Colegul unui senator incompatibil: "Sa mori tu, ANI?"

Senatorul PNL Sebastian Grapa a explicat de ce Comisia Juridica a Senatului a respins solicitarea ANI de incetare a mandatului altui senator liberal, Daniel Akos Mora, declarat incompatibil de ICCJ - considera ca acesta trebuie sa piarda functia pentru care a fost incompatibil, cea de consilier judetean, pe care de altfel nu are cum sa o piarda, pentru ca nu o mai ocupa, fiind acum parlamentar.

"ICCJ o puna in aplicare, iar ANI trebuie sa solicite Consiliului Judetean ca 'ala' sa nu mai fie incompatibil trei ani de zile din momentul in care a fost declarat incompatibil.

Sa va spun unde este incalcarea de lege a ANI - in acel articol se spune: 'orice persoana gasita incompatibila sau in conflict de interese nu are dreptul sa ocupe aceeasi functie eligibila pe o perioada determinata'.

ANI a spus: 'atat timp cat actul normativ nu face diferenta intre functiile eligibile, deci consideram ca e vorba de asta'. Eu am zis 'Zi sa mori tu!' ANI trebuie sa imi demonstreze mie ca e vorba de senatorul Mora, nu de consilierul judetean Mora. El a fost gasit incompatibil, nu contest asta, acele contracte facute cu spitalul sunt elocvente, dar el era consilier judetean".

Intrebat daca asta inseamna ca Mora trebuie sa-si piarda functia de consilier judetean pe care nu o mai are, Grapa a raspuns: "Exact! El nu mai poate fi consilier judetean 3 ani de zile. Nu e treaba mea ca cineva isi doreste ca legea sa fie ambigua - e vorba de functia eligibila pe care ai avut-o la un moment dat sau ce se intelege prin functie eligibila?"

El a adaugat ca nu il apara pe Mora, "pe care nu-l simpatizeaza", fiindca e colegul sau de partid, ci pentru ca "e un abuz grosolan care i se face lui Mora".

"Ganditi-va la Rasaliu (fost senator PDL-n.red) si a fost incompatibil timp de doua ore pana sa-si dea demisia si i s-a spus 'nu mai puteti ocupa functia de senator'. Tu, ca ANI, trebuie sa faci distinctia intre functii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Grapa Mora incompatibil, #Grapa ANI mandat Mora , #incompatibil
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
C
Cronos
rank 3
Oare in Parlamentul Ro toti sunt inteligenti ca Antonescu si Grapa?