Colegul unui senator incompatibil: "Sa mori tu, ANI?"

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 20:17 3561 citiri

Senatorul PNL Sebastian Grapa a explicat de ce Comisia Juridica a Senatului a respins solicitarea ANI de incetare a mandatului altui senator liberal, Daniel Akos Mora, declarat incompatibil de ICCJ - considera ca acesta trebuie sa piarda functia pentru care a fost incompatibil, cea de consilier judetean, pe care de altfel nu are cum sa o piarda, pentru ca nu o mai ocupa, fiind acum parlamentar.

"ICCJ o puna in aplicare, iar ANI trebuie sa solicite Consiliului Judetean ca 'ala' sa nu mai fie incompatibil trei ani de zile din momentul in care a fost declarat incompatibil.

Sa va spun unde este incalcarea de lege a ANI - in acel articol se spune: 'orice persoana gasita incompatibila sau in conflict de interese nu are dreptul sa ocupe aceeasi functie eligibila pe o perioada determinata'.

ANI a spus: 'atat timp cat actul normativ nu face diferenta intre functiile eligibile, deci consideram ca e vorba de asta'. Eu am zis 'Zi sa mori tu!' ANI trebuie sa imi demonstreze mie ca e vorba de senatorul Mora, nu de consilierul judetean Mora. El a fost gasit incompatibil, nu contest asta, acele contracte facute cu spitalul sunt elocvente, dar el era consilier judetean".

Intrebat daca asta inseamna ca Mora trebuie sa-si piarda functia de consilier judetean pe care nu o mai are, Grapa a raspuns: "Exact! El nu mai poate fi consilier judetean 3 ani de zile. Nu e treaba mea ca cineva isi doreste ca legea sa fie ambigua - e vorba de functia eligibila pe care ai avut-o la un moment dat sau ce se intelege prin functie eligibila?"

El a adaugat ca nu il apara pe Mora, "pe care nu-l simpatizeaza", fiindca e colegul sau de partid, ci pentru ca "e un abuz grosolan care i se face lui Mora".

"Ganditi-va la Rasaliu (fost senator PDL-n.red) si a fost incompatibil timp de doua ore pana sa-si dea demisia si i s-a spus 'nu mai puteti ocupa functia de senator'. Tu, ca ANI, trebuie sa faci distinctia intre functii".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News