Coalitia PSD+ALDE renunta la comisia de ancheta a SPP mult-dorita de Dragnea

Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 16:43
3003 citiri
Coalitia PSD+ALDE renunta la comisia de ancheta a SPP mult-dorita de Dragnea
Foto: Arhiva SPP

Coalitia PSD-ALDE a decis sa nu mai infiinteze o comisie parlamentara de ancheta pentru Serviciul de Protectie si Paza.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, s-au intalnit, miercuri, in biroul sefului PSD de la Camera Deputatilor si au discutat despre acest subiect, informeaza Digi24.

Persoane care au participat la discutie au declarat pentru postul citat ca s-a decis ca infiintarea unei astfel de comisii nu este oportuna in acest moment. In schimb, cei doi lideri ai coalitiei nu au raspuns la intrebarea jurnalistilor daca au ajuns la o concluzie privind aceasta comisie.

Luni, Marcel Vela, presedintele Comisiei de Aparare din Senat, a declarat ca Liviu Dragnea ar urma sa fie chemat la audieri dupa acuzatiile lansate la adresa lui Lucian Pahontu, seful Serviciului de Protectie si Paza.

Marti, Dragnea spunea ca nu respinge posibilitatea infiintarii unei astfel de comisii. "Noi nu respingem aceasta initiativa, o sa o discut azi-maine cu dl Tariceanu. (...) Dincolo de asta, subiectul SPP e foarte serios si pare din ce in ce mai grav. Sunt mai multi oameni care vor sa vorbeasca (...) Nu inteleg in ce calitate, dar merg la orice comisie", a mai spus Dragnea.

Intrebat daca va prezenta si dovezi la comisia de la Senat care sa ii sustina acuzatiile, Liviu Dragnea a replicat catalogand demersul liberalilor drept "o actiune in gluma". "Daca vrem ceva serios, facem o comisie speciala ca sa se discute despre tot", a subliniat liderul PSD.

Discutiile despre infiintarea acestei comisii au inceput dupa ce Liviu Dragnea a lansat mai multe acuzatii la adresa sefului SPP, Lucian Pahontu. Duminca trecuta, liderul PSD spunea ca Pahontu se foloseste, de foarte multi ani, de angajati ai acestei institutii pentru a colecta informatii si pentru a incerca sa influenteze oameni din Guvern, din partide intr-un sens sau altul, mentionand ca acesta transmitea "anumite mesaje" procurorilor si judecatorilor.

"Nu am incredere in seful acestei institutii, domnul Pahontu, pentru ca stiu de ult ca de foarte multi ani isi depaseste atributiile, de foarte multi ani foloseste aceasta institutie, angajati ai acestei institutii sa colecteze informatii, pe de o parte, iar pe de alta parte, sa incerce sa influenteze, cateodata a si reusit, oameni din Guvern, din partide intr-un sens sau altul", a spus Dragnea la Romania TV.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#PSD ALDE comisie SPP , #comisie ancheta