Clotilde Armand sustine ca nu exista o hotarare definitiva privind executarea primariei. "Santajul Romprest nu a functionat sub amenintarea starii de alerta"

Joi, 10 Iunie 2021, ora 20:07
Autor: Alina Toma
Clotilde Armand sustine ca nu exista o hotarare definitiva privind executarea primariei. "Santajul Romprest nu a functionat sub amenintarea starii de alerta"
Clotilde Armand, primar Sector 1 FOTO Clotilde Armand/ Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat joi, 10 iunie, ca nu exista o hotarare definitiva privind executarea institutiei pe care o conduce de catre firma de salubritate Romprest si a anuntat ca "santajul" acestei companii nu a mai functionat datorita amenintarii cu introducerea starii de alerta.

"Despre Criza Deseurilor din Sectorul 1

(pentru cei care n-ati aflat sau pentru cei care au citit diverse stiri false despre subiect)

1. Starea de alerta

Sub amenintarea declararii starii de alerta, santajul Romprest nu a mai functionat. Compania a fost obligata sa ridice gunoiul. Asa a disparut starea de alerta si din aceasta cauza prefectul si autoritatile n-au mai declarat stare de alera. Ce dovada de santaj mai evidenta putem sa avem din partea companiei de salubritate la un asemenea gest?!

2. Solutia Primariei este pusa in aplicare

Primaria Sectorului 1 a gasit solutia pentru deblocarea situatiei privind deseurile. Usile sortatorilor de deseuri se vor deschide pentru gunoaiele din Sectorul 1. Specialistii Primariei Sectorului 1, ai Prefecturii Municipiului Bucuresti si ai firmelor care sorteaza deseurile au gasit solutia pentru deblocarea crizei: plata directa de catre Primaria Sectorului 1 a facturilor catre firmele care sorteaza gunoiul, fara sa mai fie nevoie de acordul Romprest. Astfel vom scapa de santaj si de gunoiul neridicat pe strazile din Sector. Am propus acesta solutie inca de la sfarsitul lunii mai insa compania a refuzat sistematic. De ce? Ca sa ne santajeze cu gunoi aruncat pe strazi si sa nu-l ridice.

3. Executari silite initiate de Romprest

De cand sunt eu in primarie am suspendat toate executarile silite solicitate de Romprest. Conform Legii 54/2006, facturile emise de operator utilizatorului este titlu executoriu. Doar ca Sectorul 1 nu este utilizator, este autoritate contractanta. Conform regulamentului de salubrizare, utilizatori sunt persoanele fizice sau juridice care incheie contracte cu Romprest, in virtutea exclusivitatii sale pe raza Sectorului 1. Incheierea de incuviintare poate fi atacata pe calea contestatiei la executare. Ceea ce s-a si intamplat pana acum. Nu exista o hotarare definitiva care sa recunoasca facturile ca fiind titlu executoriu", a scris Clotilde Armand pe pagina ei de Facebook.Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat ca Primaria Sectorului 1 isi asuma plata directa a sortatorilor de deseuri, transmite Agerpres.

"Sectorul 1 a identificat o solutie prin care va putea achita partial sau chiar total poate datoriile pe care prestatorul le are catre sortatori, in asa fel incat sa nu mai existe un blocaj. Sectorul 1 isi asuma plata sortatorilor in mod direct, in asa fel incat sa degreveze prestatorul de aceasta obligatie si sa-i permita sa presteze serviciul fara niciun fel de opriri. Prestatorul, sunt sigur, va aprecia acest gest si isi va desfasura serviciile in continuare, fara niciun fel de probleme. Inteleg ca prestatorul este pe strazi si isi indeplineste obligatiile", a spus Alin Stoica, intr-o declaratie de presa, citata de Agerpres.

Solicitarea de ridicare a licentei Romprest, trimisa de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand catre autoritatea care are aceasta atributie, arata ca Primaria a platit 168 de milioane de lei catre companie, in perioada iulie 2020 - mai 2021, pentru serviciile de salubritate, insa Romprest nu si-a platit mai departe subcontractorii, ceea ce a dus la periclitarea serviciului de salubrizare si a sanatatii populatiei din sector.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, miercuri, ca a facut solicitare catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) pentru ridicarea licentei Romprest, pe care l-a numit "operator santajist".

 Articol citit de 2768 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Salamcusoia
  11.06.2021, 00:06
  Momopol PSD !
  Preturi umflate de cinci ori.
  Salamcusoia
  10.06.2021, 23:55
  Xenofobie ruseasca !
  .
  ULAKE
  11.06.2021, 10:31
  Gagauzia patria muma a hanjinerilor bhoudisti
  Tzi-au acceptat CVul! Tzi-au gasit si adapost .... intr-o incapere sigura si pazita in permanentza!
  ahmedinejad
  10.06.2021, 22:03
  ahmedinejad
  al persilor sa fiu daca voi romprest nu executati *** asta care s-a pus primarita de sector prin fraudarea alegerilor. executati primaria, blocatile conturile sa nu mai poata face nici o plata, sa zboare *** asta din primarie, din bucuresti, din romania , sa se duca unde a intarcat mutu iapa! m.m ei de sclifosita
  Comentariu inadecvat
  ULAKE
  11.06.2021, 10:29
  Socares sucare?
  sohalean sandilo?
  Halean harat?
  cdi0011
  10.06.2021, 21:16
  Manjiti de Romprest ...multi vor ajunge la DNA..si apoi la spaitz
  In loc sa caute o cale de mediere din care ambele parti sa se beneficieze...vad ca nu mai pot fura ca in codru acum..sa mai lase la pret ca sa fie bine....dar tot se tin tare (amantele si vacantele nu sunt gratis). Vor iesi la iveala multe nereguli daca aceasta situatie continua si multi vor ajunge la DNA
  Tot-la-vale
  10.06.2021, 20:54
  Clotilda susține
  copistii in solda ei copie BEEP, trolii apaluda frenetic 😁😁😁
  Comentariu inadecvat
  Tot-la-vale
  10.06.2021, 22:08
  Așa site,
  așa troli. 😤😤 Mai edificator de-atat, nici nu se poate
  BaronulRed
  10.06.2021, 20:51
  N.ai cum.
  Cat de jos a ajuns jurnalismul, pe bune!
  Salamcusoia
  11.06.2021, 00:12
  Ce cauti aici ? Ai sute de situri rusesti.
  .
  DUTTY
  11.06.2021, 08:58
  Go Tiraspol!!!
  .
  Comentariu inadecvat
  RexMundi
  10.06.2021, 20:18
  serios ?
  aida de moo, ca ai mai incasat aiz si 200 de mii amenda kokoana... ai dovedit ca esti o nulitate ,impreuna cu aia de la juridic... get out!
  inca 160 de mii in martie Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 160.000 lei pentru că nu a asigurat salubrizarea Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 160.000 lei pentru că nu a asigurat salubrizarea

  Primăria Sectorului 1 a fost sancționată de reprezentanții Gărzii de Mediu in problema ridicării gunoaielor, iar amenda se ridică la suma de 200.000 de lei.

  https://evz.ro/primaria-sectorului-1-a-fost-amendata-de-garda-de-mediu-in-scandalul-gunoaielor-ce-au-constatat-inspectorii.html

  ia plateste kokoana acum din leafa matalii de franzuoaika parvenita in bucale , in rate daca nu ai...
  gheu
  11.06.2021, 01:52
  Yo cred ca
  serios
  tarfrad
  11.06.2021, 20:58
  Ha, ha, ha!
  TOATĂ lumea știe: GUNOIUL ține de psd...!
  DUTTY
  11.06.2021, 08:59
  Clotide cand vede atatia saci de plastic
  Crede ca sunt plini cu buletine de vot!!!!!!
  Comentariu inadecvat