Claudiu Târziu, co-președintele AUR, derapaj la tribuna Parlamentului: „Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 14:25 3400 citiri
FOTO Facebook/ Claudiu Târziu

Claudiu Târziu, co-preșdintele AUR, a avut marți, 5 octombrie, un derapaj grav la tribuna Parlamentului, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură.

Târziu i-a transmis lui Alexandru Muraru, consilierul premierului pentru pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, că: ”O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”.

„Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”, a spus co-președintele AUR.

Legiunea Arhanghelul Mihail, Mișcarea Legionară sau Garda de Fier, a fost înființată în România interbelică, la 24 iunie 1927, de Corneliu Zelea Codreanu – în urma rupturii dintre acesta cu mentorul și principalul său susținător, Alexandru C. Cuza – ca o organizație paramilitară teroristă de orientare naționalist-fascistă, cu un caracter mistic-religios, anticomunist, antisemitic, anticapitalist și antimasonic.

Vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru a anunţat sâmbătă, 2 octombrie, că a făcut plângere la procurorul general pentru instigare la violenţă şi a depus o sesizare la CNCD împotriva reprezentanţilor AUR, pe motiv că acest partid promovează caricaturi ale premierului Florin Cîţu prin asocierea acestuia cu Adolf Hitler.

Liberalul Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului României pentru Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, susţine, într-un comunicat de presă, că "reprezentarea printr-o scandaloasă caricatură a primului-ministru al României ce aduce cu a celui mai atroce dictator din istoria Europei, Adolf Hitler, este nu doar o calomnie majoră, dar şi o insultă inacceptabilă la adresa milioanelor de victime ale Holocaustului”.

"Această ultragiere a victimelor Holocaustului din partea AUR este una continuă, prin instrumente şi metode din ce în ce mai violente. AUR utilizează în permanenţă tehnici abominabile pentru readucerea în viaţa publică a simbolurilor naziste sau fasciste. Încercările de reabilitare ale criminalilor de război de la tribuna Parlamentului, violenţa fizică şi simbolică utilizată în spaţiul public, ameninţările cu moartea, proferarea de teorii conspiraţioniste, utilizarea arsenalului revizionist, ultragierea memoriei victimelor Holocaustului prin folosirea mesajelor din perioada anilor 30-40, toate acestea trebuie să ia sfârşit”, afirmă vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru.

El consideră că etichetarea unui oponent politic prin folosirea imaginii dictatorului nazist Adolf Hitler este ”una dintre cele mai detestabile acţiuni politice”.

"În aceste circumstanţe, am depus o sesizare la procurorul general pentru încălcarea articolului 369 din Codul Penal care prevede că ”incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă” şi se pedepsesc cu închisoarea de la 1 până la 5 ani.De asemenea, am sesizat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că niciunei persoane, cu atât mai mult cu cât ocupă o funcţie publică, nu îi sunt permise astfel de derapaje care aduce atingere drepturilor fundamentale ale omului”, arată Muraru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News