Ministrul Nasui, raspuns pentru senatorii PSD care sustin ca familia sa ar fi avut legaturi cu fosta Securitate. "Securistul care a pronuntat sentinta impotriva tatalui meu a fost numit ministru in guvernul Roman"

Duminica, 01 August 2021, ora 17:035705 citiri
Ministrul Nasui, raspuns pentru senatorii PSD care sustin ca familia sa ar fi avut legaturi cu fosta Securitate. "Securistul care a pronuntat sentinta impotriva tatalui meu a fost numit ministru in guvernul Roman"
Claudiu Nasui. FOTO: Facebook

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a reactionat marti, 16 martie, in plenul Senatului, dupa ce a fost acuzat de mai multi senatori ai PSD ca ar fi "un descendent direct dintr-o increngatura de relatii care isi au radacinile in fosta Securitate Comunista".

UPDATE 19.00 Senatul a respins motiunea simpla a PSD impotriva ministrului Economiei Claudiu Nasui. Au fost 55 de voturi "pentru" si 72 de voturi "impotriva" din 128 exprimate.

Claudiu Nasui a vorbit despre tatal sau in timpul dezbaterilor asupra motiunii simple depuse de PSD impotriva sa. Prin acest document, social-democratii il acuza ca el si familia sa se afla "intr-o stransa legatura cu fosti lucratori ai Securitatii comuniste" si ca ar fi "un descendent direct dintr-o increngatura de relatii care isi au radacinile in fosta Securitate Comunista", scrie G4Media.

ado.slave('adoceanroohpqntnqcu', {myMaster: 's2ZAzOodh1dWt2105vHoblpybcY72mc1aoKoJzfWHmz.e7' });

El a mai spus ca tatal sau a fost condamnat de Doru Viorel Ursu, cel care urma sa devina apoi ministru in cabinetul Roman si a fost coleg de partid cu multi dintre senatorii PSD.

"Vreti sa stiti care-i culmea ironiei? Nu doar ca dumneavoastra il acuzati pe tatal meu ca ar fi securist cand el este o victima a Securitatii, dar stiti cine a pronuntat aceasta sentinta? Este un domn capitan, il cheama Doru Viorel Ursu. Ati auzit de numele asta? Ar fi trebuit sa auziti, nu de alta dar v-a fost coleg de partid. Pe vremea comunismului, domnul Dorul Viorel Ursu inchidea lumea in numele fostei Securitati, iar dupa Revolutie a devenit, evident, ministru de Interne in Guvernul Ion Iliescu - Petre Roman", a mai afirmat ministrul USR PLUS.

Nasui a adaugat si ca a avut doi bunici care au fost inchisi de comunisti: o bunica incarcerata la Sighet pentru ca a ajutat rezistenta anticomunista si un bunic inchis la Jilava pentru ca era chiabur.

ado.slave('adoceanrolighbrhfdt', {myMaster: 's2ZAzOodh1dWt2105vHoblpybcY72mc1aoKoJzfWHmz.e7' });
#Claudiu Nasui, #PSD, #usr plus, #Comunisti, #securisti, #Senat
Comentarii
Parteneri Ziare.Com